Ελλάδα

08/06/2022 - 07:21

Αυτό είναι το ξενοδοχείο στο Β. Αιγαίο που κέρδισε διεθνές βραβείο design

Το Casa Cook Samos τιμήθηκε με διεθνές βραβείο design ξενοδοχείων

Με ένα σημαντικό διεθνές βραβείο που αφορά το design ξενοδοχείων, το “Hotel Design Award 2022”, βραβεύτηκε στην Ιταλία το Casa Cook Samos, το νέο ξενοδοχείο 5* στο Ποτοκάκι Σάμου.

Το σαμιώτικο ξενοδοχείο κατάφερε μάλιστα να νικήσει στον τελικό δύο ξενοδοχεία της Ιταλίας, μίας χώρας που πρωτοπορεί παγκοσμίως στο design.

Το βραβείο απονεμήθηκε για πρώτη φορά τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια του φόρουμ 196+ του Μιλάνου.

 

25hours Hotel Indre By (Κοπεγχάγη, Δανία)
25hours Hotel Piazza San Paolino (Φλωρεντία, Ιταλία) Balcone di Giulietta (Βερόνα, Ιταλία)
Casa Cook Samos (Ποτοκάκι, Σάμος, Ελλάδα)
Hotel Gilbert (Βιέννη, Αυστρία)
Hotel TaNte FriDa (Maria Alm, Αυστρία)
Radisson RED Vienna (Βιέννη, Αυστρία)
RG Naxos Hotel (Giardini-Naxos, Ιταλία)
Ruby Mimi Hotel & Bar (ζΖυρίχη, Ελβετία)
Villa Nai 3.3 (Žman, Κροατία)

Στον τελικό προκρίθηκαν τα:
Balcone di Giulietta (Βερόνα, Ιταλία)
25hours Hotel Piazza San Paolino (Φλωρεντία, Ιταλία)

Casa Cook Samos (Ποτοκάκι, Σάμος, Ελλάδα), ξενοδοχείο που κέρδισε τον διαγωνισμό και το βραβείο “Hotel Design Award 2022”.

 

O Andreas Martin, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού ανάφερε για το σαμιώτικο ξενοδοχείο τα εξής:

“Ο φετινός νικητής Casa Cook Samos έπεισε την κριτική επιτροπή “196+”, ιδιαίτερα με τη σαφή, αλλά συγκρατημένη σχεδιαστική γραμμή του θέρετρου, που προτάθηκε και εφαρμόστηκε από την αρχιτεκτονική εταιρεία Block 722 με έδρα την Αθήνα, χρησιμοποιώντας κυρίως τοπικές κατασκευές και υλικά επίπλωση.

Ήταν σημαντικό για την οικογένεια των ιδιοκτητών με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Ορέστη Βαλή να διατηρήσει την αναπαράσταση ενός σαμιώτικου χωριού (βασική ιδέα του παππού του), αλλά με μια σύγχρονη 

που γίνονται πλατείες νερού στο θέρετρο, αλλά και την επιτυχημένη ενσωμάτωση του δρόμου του χωριού που οδηγεί μέσα από το ξενοδοχειακό συγκρότημα, καθώς και η παρουσία του αεροδρομίου του νησιού που βρίσκεται ακριβώς δίπλα.

Στην επιτυχημένη αλληλεπίδραση με τον ιδιοκτήτη της επωνυμίας Casa Cook, δημιουργήθηκε με αυτό τον τρόπο ένα εξαιρετικό ξενοδοχείο για ενήλικες, ως συμπλήρωμα των άλλων ξενοδοχειακών και εστιατορίων του Ομίλου Doryssa, που έχει τις ρίζες του στο νησί της Σάμου εδώ και τρεις γενιές!“.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα hospitalitynet.org, “το Casa Cook εξακολουθεί να είναι ένα brand μοντέρνο τρόποy ζωής, που έχει βρει έναν κατάλληλο συνεργάτη στην οικογένεια Βαλή για να οδηγήσει την επέκταση της ξενοδοχειακής επωνυμίας που υπάρχει ήδη στην Ελλάδα.

Η κτιριακή δομή του τελευταίου ξενοδοχείου Casa Cook στη Σάμο παραπέμπει στην ελληνική λέξη “παρέα”, που σημαίνει μια κοινωνική συνεύρεση με φίλους.

Το νέο κτίριο ενσωματώνει την ιστορική ιδέα ενός ελληνικού χωριού σε έναν σύγχρονο χώρο. Αυτό επιτρέπει την ιδιωτικότητα και, ταυτόχρονα, τις 

εποχής. Κατά την επίσκεψη στα χωριά του νησιού, το αρχιτεκτονικό γραφείο Block 722 ανακάλυψε αυτούς τους τύπους σπιτιών και εντυπωσιάστηκε από την συναρπαστική απλότητά τους. Ως αποτέλεσμα, το Casa Cook Samos, με τις τυπικές επίπεδες στέγες του, συνδυάζεται στο άμεσο περιβάλλον του μεταξύ του αεροδρομίου και της μεσογειακής ακτής.

Οι γήινες υφές και χρώματα είναι εμπνευσμένα από το τοπίο και τα οργανικά του στοιχεία: το άφθονο πράσινο αντικατοπτρίζει την εύφορη βλάστηση του νησιού και οι εσωτερικές πισίνες μιμούνται τους καταρράκτες, τα ποτάμια και τις παραλίες του νησιού, που συμπληρώνονται από ξύλινους τοίχους και πέτρινα μονοπάτια.

Τα δωμάτια διαθέτουν ιδιωτικές βεράντες, ορισμένα με άμεση πρόσβαση στους διάφορους χώρους της πισίνας και τα υδάτινα στοιχεία. Σε όλο το ξενοδοχείο, οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι ρέουν ομαλά ο ένας στον άλλο“.

Πηγή: HospitalityNet.org

Μοιράσου το άρθρο!