Ελλάδα

16/04/2014 - 22:48

Εκρηξη στο σπίτι του Γ. Σμπώκου στην Κηφισιά

style="text-align: justify;"> 
Έκρηξη στην οικία του έγκλειστου για μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα Γιάννη Σμπώκου στην Κηφισιά σημειώθηκε λίγο πριν από τις  21:30 της Μ. Τετάρτης. Από την έκρηξη του μικρής ισχύος αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σημειώθηκαν υλικές ζημιές εξωτερικά, στην καγκελόπορτα της οικίας. 
 
Στο ίδιο σημείο της οδού Καραϊσκάκη στην Κηφισιά όπου τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός άγνωστοι είχαν περιλούσει με βενζίνη και πυρπολήσει το αυτοκίνητο του γιου του Γιάννη Σμπώκου το βράδυ της 30ής Ιουνίου 2010 είχε καεί το αυτοκίνητου του γιου του στη Κηφισιά. 
 
Για την επίθεση αυτή δεν είχε υπάρξει καμία ανάληψη ευθύνης και οι αστυνομικοί τη συνδέουν με τις οικονομικές εκκρεμότητες του πρώην γενικού διευθυντή εξοπλισμών με τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο και ένα επεισόδιο που είχε αναφερθεί μεταξύ των δύο ανδρών στο γραφείο του Ι. Σμπώκου στην οδό Μεσογείων 30.
 
Οι αστυνομικοί πάντως δεν αποκλείουν η βομβιστική επίθεση το βράδυ της Μ. Τετάρτης να είναι έργο ένοπλης οργάνωσης.
 
Ο Γιάννης Σμπώκος, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί σε 16 χρόνια για μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα στην υπόθεση με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, κατηγορείται για απιστία στην υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος ΕΡΜΗΣ.
 
 
πηγή: tovima.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!