Ελλάδα

07/08/2017 - 04:36

Το χρυσό μετάλλιο κέρδισε στο επί κοντώ η Κ. Στεφανίδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Λονδίνο

To Χρυσό Μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ κατάφερε να κερδίσει η Kατερίνα Στεφανίδη κατά την τρίτη ημέρα της διοργάνωσης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου στο Λονδίνου. H Στεφανίδη πέρασε το 4,82μ. και εξασφάλισε το χρυσό αλλά στη συνέχεια πέρασε και το 4,91μ.

 
H Στεφανίδη είναι πλέον πρωταθλήτρια Ευρώπης, Κόσμου και Χρυσή Ολυμπιονίκης στο ύψος. Ίδιο ρεκόρ έχει ο Κώστας Κέντέρης που έχει ταυτόχρονα στην κατοχή της, Ολυμπιακό, παγκόσμιο και ευρωπαϊκό τίτλο.
 
Στον τελικό του επί κοντώ στόχος της Στεφανίδη ήταν το χρυσό μετάλλιο, αφού άλλωστε έχει και την καλύτερη εφετινή επίδοση στον κόσμο με 4.85μ. ενώ ένα μετάλλιο στο παγκόσμιο ανοικτού είναι αυτό που λείπει από τη συλλογή της αφού έχει κερδίσει τα μετάλλια που ήθελε όλες τις άλλες μεγάλες διοργανώσεις.
 
Δεύτερη ήταν η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις σε μια επανάληψη του τελικού των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο. Το χάλκινο μετάλιο πήραν δύο αθλήτριες με 4.65μ, η Ρομπέιλις Πεϊνάδο (Βενεζουέλα) που σημείωσε εθνικό ρεκόρ και η Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα), κάτοχος του τίτλου (Πεκίνο 2015). Ο δύο αθλήτριες είχαν τις ίδιες προσπάθειες και μοιράστηκαν το χάλκινο.
 
Οι 12 αθλήτριες του τελικού:
 
1. Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα)
2. Λίζα Ρίζιχ (Γερμανία)
2. Σάντι Μόρις (ΗΠΑ)
2. Ρομπέιλις Πεϊνάδο (Βενεζουέλα)
5. Αλίσα Νιούμαν (Καναδάς)
6. Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα)
7. Νικόλ Μπίχλερ (Ελβετία)
8. Αντζέλικα Μπένγκτσον (Σουηδία)
8. Όλγκα Μουλίνα (ανεξάρτητη)
10. Ανίτσκα Νιούελ (Καναδάς)
10. Χόλι Μπράντσοου (Βρετανία)
12. Ελίζα Μακάρτνεϊ (Νέα Ζηλανδία)

Μοιράσου το άρθρο!