Ελλάδα

12/03/2024 - 14:56

Καταγγελία για εξαφάνιση γάτας σε αεροπλάνο (φωτο)

Καταγγελία για υπόθεση εξαφάνισης ζώου κατά τη διάρκεια πτήσεις έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, ζευγάρι κατήγγειλε την εξαφάνιση της αγαπημένης του γάτας στις 8 Μαρτίου κατά τη διάρκεια ταξιδιού από τα Χανιά προς το Μόναχο. Όταν η πτήση έφτασε στην Αθήνα το ζευγάρι αντιλήφθηκε πως η αγαπημένη τους Ρόντρι, η οποία είναι τυφλή, χάθηκε.

Ωστόσο, η αεροπορική εταιρεία δεν μπορούσε να διευκρινίσει αν η γάτα χάθηκε εντός του αεροπλάνου ή αν χάθηκε στο αεροδρόμιο των Χανίων κατά τη διάρκεια της επιβίβασης.

 

Τι καταγγέλλει το ζευγάρι για τη γάτα τους

Στην πρώτη αναφορά που έκανε η κ. Mary Gomes στους ανθρώπους της Aegean, απάντησαν πως το κλουβί είχε σπάσει κατά τη μεταφορά του ζώου, καθώς ήταν άθικτο όταν εκείνη έφτασε στο αεροδρόμιο των Χανίων με το σύζυγό της για να ταξιδέψουν μαζί με ακόμα δυο γάτες τους.

Σύμφωνα με το ζευγάρι, απαθής ήταν και η στάση που τηρούσαν οι υπάλληλοι της εταιρείας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στις συνεχείς εκκλήσεις για βοήθεια.

Οι καταγγέλλοντες υποστηρίζουν ότιμε την πίεση που άσκησαν οι ίδιοι, αλλά και τα φιλοζωικά σωματεία, η εταιρεία αποφάσισε να δώσει  αποζημίωση της τάξεως των 100 ευρώ, αλλά όχι να κάνουν έρευνες για την αναζήτηση της εξαφανισμένης τυφλής γάτας. 

Τι απαντά η αεροπορική εταιρεία

(μετά από τις διαστάσεις που πήρε το θέμα στα  social media)

“Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το περιστατικό με την Rodri, το γατάκι που χάθηκε κατά τη μετασκίνησή του από τα Χανιά προς Μόναχο, μέσω Αθήνας. Από την πρώτη στιγμή, η AEGEAN συνεργάζεται με τις Αρχές των αεροδρομίων, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για τον εντοπισμό της. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες όλων, οι οποίες συνεχίζονται αμείωτες, δεν έχει εντοπιστεί ακόμα.

Η ασφάλεια και η ευζωία όλων των ζώων που ταξιδεύουν μαζί μας είναι πολύ σημαντική. Διερευνούμε τις συνθήκες μεταφοράς της Rodri προς και από το αεροσκάφος, για να αποτρέψουμε τέτοια περιστατικά στο μέλλον.

Σημαντικό: Θέλουμε επίσης να διευκρινίσουμε ότι η προσφορά αποζημίωσης 100 ευρώ που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αποδίδεται ψευδώς στην AEGEAN, προέρχεται από ψεύτικο λογαριασμό και δεν έχει καμία σχέση με την εταιρεία μας. Οι ενημερώσεις της AEGEAN πραγματοποιούνται πάντοτε αποκελιστικά από τα επίσημα κανάλια της εταιρείας.

Είμαστε ευγνώμονες για το ενδιαφέρον και την υποστήριξή σας. Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας, σε διαρκή επικοινωνία με τους κηδεμόνες της Rodri.”

Μοιράσου το άρθρο!