Ελλάδα

25/02/2024 - 15:28

Μεγάλος νικητής ο Στέφανος Κασσελάκης - Δεν θα γίνουν εκλογές - Μεγάλος χαμένος ο Τσίπρας

«Παιδιά, αρκετά. Έπεσαν οι μάσκες, δεν πάμε σε εκλογές, πάμε μπροστά», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης σε ένα δραματικό φινάλε για το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και όσοι κατάλαβαν τι θα συμβεί από εδώ και πέρα βλέπουν τον Κασσελάκη απόλυτο κυρίαρχο στο εσωτερικό του κόμματος και τον Τσίπρα τον μεγάλο χαμένο του Συνεδρίου. Είναι πλέον προφανές ότι με την πρώτη ευκαιρία ο Στέφανος Κασσελάκης θα καθαρίσει πολιτικά με τον Αλέξη Τσίπρα καθώς δεν ξεχνάει την εσωκομματική παγίδα που πήγε να του στήσει. Ο Τσίπρας θα αποδειχθεί το μοιραίο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και ο Κασσελάκης θα τον τελειώσει πολιτικά.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο… χαμένος του συνεδρίου –στο οποίο μάλιστα δεν πήγε ούτε μια φορά από την Πέμπτη που ξεκίνησε–προτιμώντας ν’ ανοίξει θέμα με μια ανάρτησή του στο Διαδίκτυο, στην οποία μεταξύ άλλων άνοιξε και το θέμα των εσωκομματικών εκλογών. Διότι το θέμα αυτό το άνοιξε ο πρώην πρόεδρος με τα μέλη του κόμματος να αρνούνται αυτήν τη φορά να του κάνουν τη… χάρη.

 

Ο Στέφανος Κασσελάκης ή, καλύτερα, οι συνεργάτες και οι υποστηρικτές του, κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το… δώρο του Αλέξη Τσίπρα. Προχώρησαν σε κινήσεις ανάλογες με αυτές που ο πρώην πρόεδρος είχε κάνει προκειμένου να ξεφορτωθεί και ν’ αποδομήσει τους προκατόχους τους λαμβάνοντας, ενδεχομένως, υπόψη την ανάγκη ο νυν να αποδομήσει τον πρώην για να δείξει ότι είναι ο νέος αρχηγός.

Είχε προηγηθεί η κατάθεση από τον Σωκράτη Φάμελλο κοινής πρότασης με τους Ν. Παππά και Γ. Τσίπρα για μη εκλογή νέου προέδρου και επιβεβαίωση από το συνέδριο της εμπιστοσύνης στον Στέφανο Κασσελάκη, ώστε «να πάμε ενωμένοι στις επόμενες πολιτικές και εκλογικές μάχες με πρώτη αυτή των ευρωεκλογών».

«Σήμερα είμαστε εδώ με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, είμαι εδώ η βάση με δημοκρατικά εκλεγμένους αντιπροσώπους και έχουμε τη λαμπρή δυνατότητα να λύσουμε τα μεγάλα θέματα, με τα μέλη του κόμματος και τη δημοκρατική εκπροσώπηση τους που είναι εδώ», είπε.

Ανέφερε ότι ανέλαβαν την ευθύνη με τον Νίκο Παππά και του Γιώργο Τσίπρα να καταθέσουν μια «πολύ απλή πρόταση αλλά πολύ σημαντική πολιτική πρόταση». «Προτείνουμε να ψηφιστεί πριν από οτιδήποτε άλλο στη συνέχεια, το εξής: Το κόμμα δεν πρέπει να πεις ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας. Δε χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου. Το συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, να πάμε ενωμένοι στις επόμενες πολιτικές και εκλογικές μάχες με πρώτη αυτή των ευρωεκλογών. Με νέα πολιτική λειτουργία, δεσμευόμενοι όλοι από το καταστατικό και τη διακήρυξη μας για τα συμφέροντα της κοινωνίας και της χώρας. Με συντροφικότητα, συλλογικότητα και με εργαλείο τις θέσεις και τις αποφάσεις του τέταρτου συνεδρίου ανασυγκροτούμε το εκτελεστικό γραφείο με τακτική λειτουργία για την ενίσχυση της πολιτικής μας δράσης, το οποίο εξουσιοδοτούμε και να επεξεργαστεί προτάσεις για την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του κόμματος μας». «Είναι μία πρόταση που πάει μπροστά το κόμμα. Πάει μπροστά την αριστερά και την κοινωνία και κρατάει όλους μας ενωμένους», τόνισε.

Με την υιοθέτηση της πρότασης ο Στέφανος Κασσελάκης παραμένει πρόεδρος υπό προθεσμία, όπως σχολιάζουν εκείνοι που γνωρίζουν πρόσωπα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Συμπληρώνουν πως ακόμα και η στάση της Γεροβασίλη που κάλεσε τον Κασσελάκη να ανακαλέσει για να συνεχίσουν δίχως κάλπες, εντάσσεται ακριβώς σε αυτή τη διαπίστωση: με τον πρόεδρο επί της ουσίας να ανακαλεί υποτάσσεται σε εκείνους που επί τέσσερες μέρες έδειχνε και κατηγορούσε με τους οποίους μάλιστα θα πρέπει να συνεργαστεί σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Μοιράσου το άρθρο!