Ελλάδα

08/03/2024 - 20:58

Οι φορο-έλεγχοι της ΑΑΔΕ στη Χίο ενόχλησαν τον δήμαρχο

Ο δήμαρχος διαμαρτυρήθηκε για τη διενέργεια ελέγχου και ζήτησε από τους ελεγκτές να αποχωρήσουν από το καφενείο. Τους λόγους για τους οποίους αντέδρασε εξηγεί στο in.gr o κ. Γιάννης Μαλαφής, εστιάζοντας στα προβλήματα του νησιού.

 

«Επεισοδιακή» ήταν η έφοδος των ελεγκτών της ΑΑΔΕ χθες Τσικνοπέμπτη σε παραδοσιακό καφενείο της Χίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που το συνεργείο της ΑΑΔΕ επισκέφτηκε το καφενείο για έλεγχο και ήταν με τα τάμπλετ στα χέρια και «ξεσκόνιζαν» αποδείξεις και παραστατικά μέσω της νέας εφαρμογής ΕΛΕΓΧΟΣlive εμφανίστηκε ο δήμαρχος Χίου, Γιάννης Μαλαφής.

Σε έντονο ύφος διαμαρτυρήθηκε για τη διενέργεια του φορολογικού ελέγχου και ζήτησε από τους ελεγκτές να αποχωρήσουν από το καφενείο. Μάλιστα φωτογράφισε τα τάμπλετ τους και την εφαρμογή ΕΛΕΓΧΟΣlive αναφέροντας στο συνεργείο της ΑΑΔΕ ότι όταν επισκεφτεί την Αθήνα θα διαμαρτυρηθεί για τους φορολογικούς ελέγχους που γίνονται στην αγορά της Χίου.

Πάντως η παρουσία και η παρέμβαση του δημάρχου δεν εμπόδισε του ελεγκτές της ΑΑΔΕ να συνεχίσουν το έργο τους, να βεβαιώσουν τις παραβάσεις που εντόπισαν στην επιχείρηση και να συνεχίσουν τους φορολογικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις του νησιού.

«Μπλοκάρετε το μαγαζί μια ώρα γιατί δεν δουλεύουν τα τάμπλετ»

Τους λόγους που προκάλεσαν την έντονη αντίδρασή του εξηγεί ο δήμαρχος Γιάννης Μαλαφής στο in δράττοντας την ευκαιρία να τονίσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ακριτικό νησί.

«Είχα φιλοξενούμενους στο νησί και καθόμασταν μισή ώρα περιμένοντας να μας σερβίρουν και μετά το μισάωρο, σηκώθηκα και μπήκα μέσα στο μαγαζί να δω τι συνέβαινε. Τότε είδα τους εργαζόμενους στην ΑΔΑΕ να προσπαθούν να περάσουν τα στοιχεία του ελέγχου στο πληροφοριακό σύστημα, που μάλλον υπολειτουργούσε όπως φάνηκε. Το μαγαζί δεν δούλευε μια ολόκληρη ώρα. Δεν φτάνει που έχουμε το προσφυγικό τόσο καιρό στο κεφάλι μας, τα πιο ακριβά εισιτήρια της υφηλίου, δεν έχουμε ούτε οδηγό ασθενοφόρου, έρχεστε και εσείς Τσικνοπέμπτη και μπλοκάρετε το μαγαζί μια ολόκληρη ώρα, τους είπα» επισημαίνει ο δήμαρχος Χίου στο in.

Σε ερώτηση για την αναφορά του περί διαμαρτυρίας στην Αθήνα για το ζήτημα, ο Δήμαρχος είπε: «Έβγαλα φωτογραφία το ταμπλετ, τους το έδειξα και τους λέω πως θα διαμαρτυρηθώ, διότι δεν μπορεί ένα νησί απέναντι από την Τουρκία που δουλεύει κάθε Πάσχα, Λαμπρή και 40 μέρες το καλοκαίρι, να γίνεται έλεγχος σε ένα μαγαζί μια ολόκληρη ώρα, επειδή δεν λειτουργούσε πιθανότητα το πληροφοριακό σύστημα. Τελικά, έκαναν το έλεγχος τους στείλανε ότι ήταν να στείλουν και τελείωσε το θέμα. Κανείς δεν είπε αν κάποιος είναι παραβάτης να μην υποστεί τις συνέπειες του νόμου. Αλλά το μαγαζί μπλοκαρίστηκε πάνω από μια ώρα και δεν σέρβιρε».

 

Μοιράσου το άρθρο!