Ελλάδα

12/06/2015 - 07:00

Τσίπρας: Την ΕΡΤ την άνοιξαν οι αγώνες του ελληνικού λαού

Στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής έφτασε το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες. Στο Ραδιομέγαρο πραγματοποιείται συναυλία για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.



«Ήρθα για να συμμετάσχω στη γιορτή της δημοκρατίας. Την ΕΡΤ δεν την άνοιξε η κυβέρνηση, την άνοιξαν οι αγώνες του ελληνικού λαού» τόνισε.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι όλοι θα κριθούμε από την λειτουργία της νέας ΕΡΤ για τη δημιουργία ενός πραγματικά δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.
Σε ερώτηση που του απηύθυνε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης, για το «τι φέρνει από τις Βρυξέλλες», ο κ. Τσίπρας είπε ότι όσο ο ελληνικός λαός στηρίζει την προσπάθεια, «θα στεκόμαστε όρθιοι και θα συνεχίζουμε».
Στο Ραδιομέγαρο βρέθηκε επίσης ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, καθώς και πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Απαντώντας στην ερώτηση ποιά είναι η εικόνα από την διαπραγμάτευση ο πρωθυπουργός ανέφερε πως την εικόνα την δίνουμε μέρα με την ημέρα ανοιχτά, δεν κρύβουμε τα χαρτιά μας. Αγωνιζόμαστε διαπραγματευόμενοι ανέφερε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας πως όσο ο ελληνικός λαός στηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης αυτή θα κρατάει τα δίκαια αιτήματα του ελληνικού λαού προκειμένου να μπορέσουμε να έχουμε μια συμφωνία η οποία δεν θα είναι απλά συμφωνία αλλά μια λύση που θα διατηρεί την κοινωνική συνοχή , θα δίνει αναπτυξιακή προοπτική και ταυτόχρονα θα δώσει λύση στο μεσοπρόθεσμο χρηματοδοτικό πρόβλημα της χώρας και άρα θα δημιουργήσει συνθήκες βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Σε συγκινησιακά φορτισμένο αλλά και εορταστικό κλίμα, πραγματοποιείται στην Αγία Παρασκευή η συναυλία που ξεκίνησε με την ακρόαση του εθνικού ύμνου και ένα δυνατό χειροκρότημα από το πλήθος των συγκεντρωμένων συνόδευσε την προβολή βίντεο με τα πρώτα λεπτά της εκπομπής του νέου προγράμματος.

Στο Ραδιομέγαρο εκτός από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα βρέθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο οποίος συνομίλησε με τη νέα διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ενώ το παρών στη συναυλία έδωσε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, καθώς και πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πλήθος ξεκίνησε να συγκεντρώνεται το απόγευμα μπροστά από το Ραδιομέγαρο, ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση της ΠΟΣΠΕΡΤ και οργανώσεων της Αριστεράς, που προσέδωσαν στην όλη συγκέντρωση, ένα έντονα αντιμνημονιακό κλίμα.Χαιρετισμό απηύθηναν βουλευτές , στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστές.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης, έκανε λόγο στην ομιλία του για την ανάγκη ενός δημοκρατικού νομοσχεδίου που πρέπει να κατατεθεί για την ΕΡΤ και για την πλήρη δημοκρατική της αποκατάσταση.

Παρούσα στην συγκέντρωση ήταν και αντιπροσωπεία των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.

Μοιράσου το άρθρο!