Ελλάδα

05/07/2015 - 22:52

Βαρουφάκης: Με το όχι ανά χείρας θα τείνουμε χείρα συνεργασίας προς τους εταίρους

yle="text-align: justify;">Σε δηλώσεις του από το υπουργείο Οικονομικών ο Γιάνης Βαρουφάκης, με αέρα νικητή και χωρίς να έχουμε ακόμη καμία αντίδραση από τους Ευρωπαίους για το «όχι» των Ελλήνων πολιτών στο δημοψήφισμα, τόνισε ότι με αυτό το «όχι» ανά χείρας θα καλέσουμε εταίρους για λύση.

 
«Πέντε μήνες αγωνιστήκαμε για να ακουστεί αυτό το επιχείρημα. Όχι νέες περικοπές, ναι στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που πλήττουν τους λογαριασμούς της διαφθοράς. Δυστυχώς αυτούς τους πέντε μήνες οι δανειστές αρνήθηκαν κάθε ουσιαστική συζήτηση».
 
Ο κ. Βαρουφάκης έριξε για ακόμη μια φορά την ευθύνη στους δανειστές για το κλείσιμο των ελληνικών Τραπεζών με στόχο να ταπεινώσουν την ελληνική κυβέρνηση.
 
«Ο λαός επέστρεψε το τελεσίγραφο» είπε ο υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ότι «από αύριο με το όχι του λαού θα τείνουμε χείρα συνεργασίας προς τους εταίρους για να βρούμε κοινό τόπο».
 
«Το ΔΝΤ εξέδωσε έκθεση για την αναδιάρθρωση χρέους. Θα αντιμετωπίσουμε θετικά την ΕΚΤ. Θα αντιμετωπίσουμε θετικά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην επούλωση της ελληνικής πληγής. Από αύριο η Ευρώπη αρχίζει να γιατρεύει τις πληγές της» είπε ο υπουργός συμπληρώνοντας ότι «το σημερινό όχι είναι ένα ηχηρό ναι στο όραμα της ευρωζώνης».
 
 
πηγή: www.huffingtonpost.gr

Μοιράσου το άρθρο!