Εργασία

30/10/2023 - 21:06

Απειλές από την εργοδοσία στους υπαλλήλους της Πειραιώς - Κινητοποίηση στη Μυτιλήνη

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

 

Μέλη της Διοίκησης, βρέθηκαν στο πλάι των απεργών της Τράπεζας Πειραιώς

 

Πολυμελής αντιπροσωπείες του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, με επικεφαλής τον Γιάννη Ζαφειρίου, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λέσβου και τον Δημήτρη Ευσταθίου, πρόεδρο της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και αντιπρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, παρευρέθηκε στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση στην Τράπεζα Πειραιώς στη Μυτιλήνη, στα πλαίσια της σημερινής πανελλαδικής 24ωρης απεργίας που είχαν προκηρύξει οι εργαζόμενοι της τράπεζας. 

Στην απεργία συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι του καταστήματος της Καλλονής, αναγκάζοντας την εργοδοσία να μετακινήσει υπάλληλο από τη Μυτιλήνη για να κρατήσει ανοιχτό το κατάστημα.

Τα μέλη των αντιπροσωπειών, εξέφρασαν για άλλη μια φορά τη στήριξη τους στους εργαζομένους, που δέχονται απειλές από την εργοδοσία για να αποδεχτούν τα νέα προγράμματα «εθελούσιας» εξόδου ή να μετακινηθούν σε άλλα καταστήματα εκτός νησιού. Και όλα αυτά, την ίδια ώρα που οι τράπεζες σπάνε όλα τα ρεκόρ κερδοφορίας και οι ανάγκες για εξυπηρέτηση του κοινού παραμένουν μεγάλες. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι πολύς κόσμος μετέφερε την αγανάκτηση του για το γεγονός ότι απολύονται εργαζόμενοι ενώ ταυτόχρονα μέσα στο κατάστημα δημιουργούνται ουρές και οι υπάλληλοι δεν προλαβαίνουν να εξυπηρετήσουν.

Τονίζουμε ότι ο λαός του νησιού δεν πρέπει να αποδεχτεί τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ζωής του, που πλέον γίνεται καθημερινότητα με την υποστελέχωση ή το κλείσιμο υπηρεσιών όπως τα ΕΛΤΑ και οι τράπεζες. 

Οι κάτοικοι του νησιού μας, πρέπει να δυναμώσουμε τις διεκδικήσεις και τους αγώνες τους. Δίνουμε δυναμικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων του Νοσοκομείου, και στην συγκέντρωση, την Πέμπτη 2 Νοέμβρη, στις 10 το πρωί στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου, και στις 12 το μεσημέρι στο Κέντρο Υγείας Καλλονής. 

Διαδηλώνουμε και στην Αθήνα, την Δευτέρα 6 Νοέμβρη, στις 6 το απόγευμα στο Υπουργείο Υγείας, για να απαιτήσουμε δημόσια και δωρεάν υγείας για όλο το λαό, ια να μην έχομε άλλες χαμένες ζωές εξαιτίας των ελλείψεων στις δομές υγείας.  

Καλούμε όλους τους εργαζομένους να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Μοιράσου το άρθρο!