Εργασία

19/01/2018 - 19:41

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Προσφύγων στη Μόρια

&n

bsp;

Οι εργαζόμενοι, διάφορων ειδικοτήτων, που έχουν αναλάβει υπηρεσία από το  Νοέμβριο του 2017 στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέσβου στη Μόρια παραμένουν απλήρωτοι εδώ και καιρό, χωρίς να τους έχει καταβληθεί ούτε μέρος από τα δεδουλευμένα. Στους ήδη 2 μήνες απληρωσιάς έρχεται να προστεθεί και ένας τρίτος, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερα και πιο έντονα προβλήματα στους εργαζόμενους.  


Από αυτούς πολλοί έχουν έρθει από άλλα μέρη της Ελλάδας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το προβλήμα να είναι πιο έντονο, αφού γι’ αυτούς υπάρχουν επιπλέον έξοδα όπως της μεταφοράς, του ενοικίου κλπ. (δεν τους έχει δοθεί ούτε το επίδομα ενοικίου) και έχουν αφήσει πίσω τους οικογένειες που πρέπει να συντηρήσουν.


Καλούμε όλους τους φορείς, τα εργατικά σωματεία, τους εργαζόμενους να σταθούμε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, τα οποία όχι μόνο δεν εξαλείφουν την ανεργία, αλλά την συντηρούν και την διογκώνουν. Οι συνθήκες που βιώνουν οι εργαζόμενοι σ’ αυτά τα προγράμματα αποτελούν στην πραγματικότητα συνθήκες γαλέρας, με μισθούς ψίχουλα και ενταντικοποίηση της εργασίας.
Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και τη στάση εργασίας των εργαζομένων τη Δευτέρα 22/1 από τις 8π.μ – 12μ.μ

     Κανένας εργαζόμενος απλήρωτος
                            Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλεμένα
Να παρθούν άμεσα μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί αυτό το πρόβλημα σε κανέναν εργαζόμενο.

 

Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο

 


 

Μοιράσου το άρθρο!