Εργασία

13/01/2011 - 20:59

Θέσεις Εργασίας στο ΕΚΠΑ για την εκπαίδευση των Ρόμα- Πρώτος κύκλος αιτήσεων έως 27/01/2011

Για τις ανάγκες του Έργου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΡΟΜΑ» στις περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Νότιου Αιγαίου, Πελοποννήσου, Κρήτης, Βόρειου Αιγαίου, Ηπείρου, Ιόνιων Νησιών, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας, ζητούνται άτομα για την επιστημονική, γραμματειακή και τεχνική υποστήριξη του Έργου. Η χρονική διάρκεια του έργου είναι από 1/9/2010 έως 31/12/2013.

Οι ενδιαφερόμενες και ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας αίτηση την οποία θα αποστείλουν μαζί με αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα, κατά προτίμηση σε ψηφιακή μορφή στη διεύθυνσηparthenis@ppp.uoa.gr ή σε έντυπη μορφή ταχυδρομικώς στη διεύθυνση: Φιλοσοφική Σχολή, Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής, 5ος όροφος, υπόψη: κ. Χρ. Παρθένη, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου 15784, με την ένδειξη «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ...................». Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει αίτηση για μία μόνο περιφέρεια.

Ο πρώτος κύκλος επιλογής προσωπικού θα ξεκινήσει με όσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί έως 12.01.2011 και ο δεύτερος έως 27.01.2011. H πρόσκληση θα δημοσιευτεί ξανά, εάν προκύψει ανάγκη.

Α. ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ, ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ, ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ, ΕΠΙΚΟΥΡΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Θα επιλεγούν περίπου 300 εμπειρογνώμονες, επιστημονικοί συνεργάτες, ερευνητές, ειδικοί σύμβουλοι, επίκουροι στην υλοποίηση του Έργου, όπως αναλυτικά προσδιορίζονται κατωτέρω : 1. Aπόφοιτοι Α.Ε.Ι ή Τ.Ε.Ι Τμημάτων Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών και ειδικότερα από: - Τα Τμήματα Φιλολογίας, α. με αντικείμενο απασχόλησης τη διδασκαλία σε τμήματα γλωσσικής ενίσχυσης της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και β. με αντικείμενο απασχόλησης την προώθηση των εργασιών του δικτύου συνεργατών του Προγράμματος - Τα Τμήματα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Κοινωνικής Πολιτικής, Κοινωνιολογίας, Επικοινωνίας και Μαζικής Ενημέρωσης, με αντικείμενο απασχόλησης τη δημοσιότητα του Έργου. - Τα Παιδαγωγικά Τμήματα Δημοτικής Εκπαίδευσης, με αντικείμενο τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε ενισχυτικά τμήματα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. - Τα Τμήματα Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία για την προώθηση του Έργου στην προσχολική εκπαίδευση. - Τα Τμήματα Ψυχολογίας, με αντικείμενο απασχόλησης την ψυχοκοινωνική στήριξη του Έργου. - Τα Τμήματα Κοινωνικής Διοίκησης, με αντικείμενο απασχόλησης την Κοινωνική Εργασία - Τα Τμήματα Κοινωνικής Εργασίας (ΤΕΙ), της ημεδαπής και της αλλοδαπής. Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί θα συνεργάζονται με τους διαμεσολαβητές, τα στελέχη του ΙΔΕΚΕ σε τοπικό επίπεδο καθώς και με την ομάδα του Προγράμματος.

2. Θα επιλεγούν περίπου 70 μουσικοί, εμψυχωτές, μουσειοπαιδαγωγοί και εν γένει άτομα καλλιτεχνικής και υγιεινής αγωγής, κατά προτίμηση πτυχιούχοι ΑΕΙ, με αποδεδειγμένη εμπειρία στην ειδικότητά τους και θα απασχοληθούν κυρίως στη λειτουργία των Εργαστηρίων Δημιουργικής Απασχόλησης Μαθητών (ΕΔΑΜ).

3. Ως επίκουροι επιστημονικών συνεργατών και ερευνητών θα προσληφθούν ανάλογα με τις ανάγκες του Έργου 80 μεταπτυχιακοί φοιτητές με επιστημονική εξειδίκευση στα αντικείμενα: - Διαπολιτισμική Εκπαίδευση - Ψυχολογία ή κοινωνιολογία των ευπαθών ομάδων - Παιδαγωγικές επιστήμες και εκπαίδευση - Σχολική Ψυχολογία - Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία (Διδασκαλία Ελληνικής ως Δεύτερης και Μητρικής Γλώσσας)

Β. ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Α .Για την τεχνική και οικονομική υποστήριξη του Έργου θα χρειαστούν: - Κάτοχοι ΜΔΕ πληροφορικής ή πτυχίο Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. πληροφορικής και εξειδίκευση σε αρχιτεκτονική και ανάπτυξη ιστοσελίδων, portal. Επίσης άτομα με ειδίκευση σε προγραμματισμό και e‐learning. (10 άτομα περίπου) - Πληροφορικοί για τεχνική υποστήριξη των hardware (5 άτομα περίπου) - Στατιστικολόγος για την επεξεργασία ερευνητικών δεδομένων (1 άτομο περίπου) - Πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. Τ.Ε.Ι. ή ΜΔΕ και με εμπειρία στη διαχείριση έργων του ΚΠΣ για την οικονομοτεχνική υποστήριξη του Έργου (5 άτομα περίπου)

Β. Για τη διοικητική υποστήριξη του Έργου θα χρειαστούν, περίπου 19 πτυχιούχοι Α.Ε.Ι ή Τ.Ε.Ι ή απόφοιτοι Ενιαίου Λυκείου. Θα συνεκτιμηθούν η αποδεδειγμένη εμπειρία σε ερευνητικά προγράμματα αντίστοιχου περιεχομένου, καθώς επίσης και οι γνώσεις χρήσης Η/Υ και διαδικτύου, οργάνωσης γραφείου.

Γ. Από τους συνεργάτες των προαναφερόμενων κατηγοριών Α και Β οι οποίοι θα επιλεγούν, θα καλυφθεί το έργο της γραμματειακής υποστήριξης του Προγράμματος.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ‐ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΕΣ.

Από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες εκπαιδευτικούς θα επιλεγούν περίπου 50 συνεργάτες οι οποίοι θα εργαστούν επιπλέον των διδακτικών τους ωρών, με σύμβαση έργου και με αμοιβή που θα συνδέεται με το είδος και την ποικιλία εργασιών που θα αναλάβουν. Οι εκπαιδευτικοί που θα επιλεγούν καταρχάς θα επιμορφωθούν και στη συνέχεια θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές. Οι προϋποθέσεις επιλογής δεν περιλαμβάνουν μεταπτυχιακές σπουδές. Ωστόσο, θα ληφθεί υπόψη αν έχουν πάρει ειδίκευση στη διαπολιτισμική εκπαίδευση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ταερωτήματά τους γραπτώς στην ηλεκτρονική διεύθυνσηparthenis@ppp.uoa.gr ή να τηλεφωνήσουν στους αριθμούς : 210‐7277516 , 210‐ 7277823 και 210‐7277886.

 

Μοιράσου το άρθρο!