Εργασία

13/11/2014 - 12:30

update Απάντηση Euromedika - Καταγγελία για το Euromedica Μυτιλήνης

ign="center">ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

         

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Οι γενικότερες κατευθύνσεις που προωθεί ο όμιλος Euromedica πανελλαδικά, που δραστηριοποιείτε στο χώρο της ιδιωτικής υγείας και διαγνωστικών κέντρων, για την υπογραφή ατομικής σύμβασης από τους εργαζόμενους στόχο έχει τα μισθολογικά και θεσμικά δικαιώματα των εργαζομένων, όπως το ωράριο εργασίας. Θέλουν να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις, θέλουν τον εργαζόμενο μόνο του για να μπορούν ανα πάσα στιγμή να κάνουν αναπροσαρμογές των ατομικών συμβάσεων προς το χειρότερο.

Στη Μυτιλήνη, στο συγκεκριμένο όμιλο, καλούν τους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι δεν ανήκουν σε κανένα σωματείο. Αποκλείουν τη συνδικαλιστική δράση ώστε να μπορούν να έχουν τον εργαζόμενο έρμαιο των εκάστοτε συμφερόντων. Θέλουν να προωθήσουν τις ατομικές συμβάσεις, να μειώσουν τους μισθούς των εργαζόμενων. Γι’ αυτό το λόγο ακριβώς ζητούν από τους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι δεν έχουν συνδικαλιστική δράση για να μπορούν να περάσουν τα μέτρα «ανώδυνα», χωρίς συλλογική απάντηση.

 Κανείς εργαζόμενος να μην δεχτεί να υπογράψει την ποινικοποίηση τις συνδικαλιστικής του δράσης, αυτό μας αποδυναμώνει και εξυπηρετεί τα συμφέροντα αυτών που πλουτίζουν από εμάς.

 Η συνδικαλιστική δράση, δηλαδή η οργανωμένη δράση όλων των εργαζομένων, είναι αυτή που έφερε τις νίκες στην εργατική τάξη. Το οχτάωρο, η κοινωνική ασφάλιση, και όλα τα κεκτημένα εργατικά δικαιώματα κερδήθηκαν με την συλλογική δράση των εργαζομένων.

Προειδοποιούμε την εργοδοσία ότι θα μας βρούνε απέναντι τους  αν τολμήσουν να προχωρήσουν στην τρομοκρατία των εργαζόμενων και εφαρμόσουν τις ατομικές συμβάσεις εργασίας με μισθούς πείνας.

Καλούμε τους εργαζόμενους μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας.

Μην δεχτούν να υπογράψουν τη «μισθολογική τους καταδίκη» με την υπογραφή της ατομικής σύμβασης εργασίας.

 

Διεκδικούμε :

 

  • Καμία  ατομική  σύμβαση.
  • Σ.Σ.Ε. με κατοχύρωση των μισθολογικών και θεσμικών δικαιωμάτων, όπως διαμορφώθηκαν με τη σύμβαση του 2009.
  • Καμία απόλυση.
  • Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας. Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλο το λαό.

 

 

Ενιαίο μέτωπο απέναντι στη γραμμή των μονοπωλιακών ομίλων.

Καμία έκπτωση στις ανάγκες και τα δικαιώματα μας!

Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!


up date απάντηση από Euromedica Μυτιλήνης

Ο χώρος της υγείας θέλει υποστηρικτές κι όχι προβοκάτορες

Μετά την καταγγελία που βγήκε στο φώς της δημοσιότητας   , θέλουμε να σας κάνουμε γνωστό ότι αυτή ,δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα, αφού εμείς  ως Ιατρική Διάγνωση –EUROMEDICA διατηρούμε το καθεστώς των συμβάσεων όπως ισχύει βάσει νόμου, ενώ τα τελευταία 5 χρόνια δεν έχουμε πραγματοποιήσει καμία μείωση στους μισθούς ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ μας στα διαγνωστικά μας κέντρα .

Παράλληλα θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η Ιατρική Διάγνωση Λέσβου- EUROMEDICA στην Παγανή της Μυτιλήνης, απασχολεί 15 άτομα τα οποία ουδέποτε ανέφεραν κάποιο πρόβλημα στην μεταξύ μας συνεργασία.

Δεδομένου ότι ο χώρος της Υγείας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και κατ’ επέκταση κι εμείς, αφού τα τελευταία χρόνια δεν πληρωνόμαστε από τον ΕΟΠΠΥ, ουδέποτε αμελήσαμε τις υποχρεώσεις μας προς το προσωπικό μας αν και οι καιροί που διανύουμε είναι ιδιαίτερα δύσκολοι

 Διατηρώντας κάθε νόμιμο δικαίωμα ως εργοδότες μιας επιχείρησης  που βοηθάει τόσο στις παροχές υγείας του ακριτικού μας νησιού  όσο και άνεργους νέους που βρίσκουν εργασία στις εγκαταστάσεις του διαγνωστικού κέντρου ,θα κινηθούμε προς κάθε νόμιμη κατεύθυνση προκειμένου να μην αμαυρωθεί το κύρος μας από μια καταγγελία η οποία  είναι αβάσιμη ακόμη και αν δημοσιοποιείται από το Εργατικό Παλλεσβιακό Κέντρο.

 

Γκιγκιλίνης Αντώνης.
Διοικητικός διευθυντής.

Μοιράσου το άρθρο!