Γεύσεις

01/05/2014 - 11:08

Αγκινάρες αυγολέμονο

 
Υλικά:
αγκινάρες: 1 kg
ελαιόλαδο: 2/3 φλιτζανιού
φρέσκα κρεμμυδάκια: 6-7
άνηθος ψιλοκομμένος: 2 κουταλιές της σούπας
αλεύρι (ή κορν φλάουρ): 2 κουταλιές της σούπας
ζωμός λαχανικών: 1 φλιτζάνι
λεμόνια, ο χυμός: 2
αυγά: 2
αλάτι: λίγο
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
πατάτες: 3 -4 κομμένες
καρότο: 1 κομμένο σε ροδέλες
 
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τις αγκινάρες, αφαιρώντας το κοτσάνι και τα σκληρά φύλλα. Κόβετε τις σκληρές άκρες των φύλλων, βγάζετε το χνούδι από τη μέση, κόβετε τις αγκινάρες στα τέσσερα και τις τοποθετείτε σε λεκάνη με νερό και το χυμό ενός λεμονιού, για να μη μαυρίσουν.
Ζεσταίνετε τα 2/3 από το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις αγκινάρες για 5΄ περίπου. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και τα 2/3 από τον άνηθο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2΄ ακόμα. Ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι, τις πατάτες, τα καρότα 1 φλιτζάνι νερό και το ζωμό και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 30΄-35΄.
Αφήνετε το φαγητό να κρυώσει για 15΄έχοντας την κατσαρόλα σκεπασμένη. Για να αυγοκόψετε το φαγητό, βγάζετε προσεκτικά τα λαχανικά από την κατσαρόλα και διαλύετε στο ζουμί του φαγητού το αλεύρι ή το κορν φλάουρ. Δένετε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς.
Χτυπάτε τα αυγά με το χυμό του δεύτερου λεμονιού και τα ανακατεύετε με τη σάλτσα από το ζουμί του φαγητού. Ξαναρίχνετε τα λαχανικά στη σάλτσα αυγολέμονου και βράζετε για 1΄. Πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο άνηθο και σερβίρετε.
 
πηγή: icookgreek.com
 

Μοιράσου το άρθρο!