Γεύσεις

05/05/2014 - 18:51

Βυσσινόπιτα

style="text-align: justify;"> 
Υλικά:
1 πακέτο Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη (850 γρ.)
500 γρ. κρέμα γάλακτος
4 αυγά
180 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια σε σκόνη
1- 11/2 φλιτζάνι βύσσινο γλυκό του κουταλιού (στραγγισμένο)
λίγο βούτυρο για το άλειμμα της ταρτιέρας
 
Εκτέλεση:
Αλείφετε μια ταρτιέρα σε σχήμα καρδιάς με λίγο βούτυρο και απλώνετε το φύλλο της σφολιάτας (σε περίπτωση που δεν έχετε ταρτιέρα-καρδιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κλασική ταρτιέρα διαμ. 30 εκ. και να φτιάξετε μια ωραία, στρογγυλή βυσσινόπιτα). Κόβετε περιμετρικά με το μαχαίρι, τη ζύμη που περισσεύει. Τρυπάτε με πιρούνι την επιφάνεια της ζύμης σε διάφορα σημεία, σκεπάζετε με αντικολλητικό χαρτί, σκορπίζετε μερικά φασόλια (ωμά, για βάρος, για να μη φουσκώσει η ζύμη) και ψήνετε την τάρτα ωμή για 30’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C.
Σ’ ένα βαθύ πιάτο χτυπάτε τα αυγά με πιρούνι. Αδειάζετε σε μεγάλο μπολ την κρέμα γάλακτος, προσθέτετε τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Απλώνετε στην ψημένη (άδεια) τάρτα τα βύσσινα, αφού τα στραγγίσετε, φροντίζοντας να μοιραστούν σε όλη την επιφάνεια κι αν δημιουργούνται μικρά κενά να μην είναι δυσανάλογα μεταξύ τους. Περιχύνετε τα βύσσινα με το μείγμα κρέμας-αυγών απλώνοντάς το παντού και μισοσκεπάζοντάς τα. Ξαναβάζετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε άλλα 30΄περίπου στους 180 °C μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια. Αφήνετε να κρυώσει λίγο, πριν σερβίρετε.
Διακοσμήστε τη βυσσινόπιτα όπως στη φωτογραφία Αν θέλετε να συνεχίσετε τη διαδικασία διακόσμησης και να γίνει η ανοιχτή πίτα σας όπως της φωτογραφίας, θα χρησιμοποιήσετε και το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Θα ακουμπήσετε την ταρτιέρα ανάποδα επάνω του και θα το κόψετε περιμετρικά, ώστε να φτιάξετε μια δεύτερη καρδιά στο μέγεθος του σκεύους. Μέσα της θα δημιουργήσετε μια μικρότερη καρδιά, αφήνοντας ένα περιθώριο 4-5 εκ. και κόβοντας τη ζύμη με το μαχαίρι -ακολουθώντας πάντα το περίγραμμα της πρώτης. Θα αφαιρέσετε από τη ζύμη σας τη μικρότερη καρδούλα και θα σας μείνει ένα "στεφάνι" σε σχήμα καρδιάς. Θα τοποθετήσετε το στεφάνι-καρδιά πάνω από την πίτα σας, αφού περιχύσετε τα βύσσινα με την κρέμα (βήμα 3). Απ’ τη σφολιάτα που σας περίσσεψε, θα κόψετε λεπτές λωρίδες  ζύμης και θα καλύψετε σταυρωτά την επιφάνεια. Ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο άλλα 30΄περίπου στους 180º C μέχρι να χρυσίσει. Τονίζετε, αν θέλετε, το βυσσινι της χρώμα, προσθέτοντας σιρόπι βύσσινου στα κενά.
 
 
πηγή: icookgreek.com
 

Μοιράσου το άρθρο!