Γεύσεις

18/09/2019 - 04:38

Αλμυρά κουλουράκια με λαχανικά και τυρί

Ένα σνακ για όλες τις ώρες της μέρας! Είναι τόσο εύκολο, πρέπει να το φτιάξετε οπωσδήποτε και σας εγγυώμαι ότι θα το αγαπήσετε! Φτιάξτε την πανεύκολη ζύμη, δώστε της ό,τι σχήμα θέλετε και όταν ψηθούν δώστε τα στα παιδιά να τα πάρουν στο σχολείο και πάρτε κι εσείς στη δουλειά. (Συνταγή από το φυλλάδιο "Το Λεσβιακό ελαιόλαδο" του Αιγίλοπα)

Υλικά

1 ποτήρι κρασί λευκό (250 γρ.)

1 ποτήρι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Λέσβου
1 κ. γ. αλάτι (κοφτό)
700-800 γρ. αλεύρι (βιολογικό ποικιλία Λήμνος)
3 καρότα μεγάλα (βιολογικά)
Λίγο κεφαλοτύρι ή άλλο σκληρό τυρί τριμμένο


​Τρίβουμε τα καρότα στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Ανακατεύουμε το κρασί με το ελαιόλαδο και το αλάτι, προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και σιγά-σιγά το αλεύρι. Η ζύμη είναι εύπλαστη, λεία και απαλή και πρέπει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης.

Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα μεγάλο ταψί (μάλλον θα χρειαστεί και δεύτερο) και ξεκινάμε να πλάθουμε μικρά μπαστουνάκια ή σε δάκρυ, όπως στη διπλανή φωτό. Ψήνουμε σε θερμοκρασία 180ο C για μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδίσουν καλά.

Εναλλακτικά μπορούν να γίνουν πάρα πολλές και ενδιαφέρουσες γεύσεις ανάλογα την διάθεση σας και το τι διαθέτει η κουζίνα σας ή ο κήπος σας. Παράδειγμα, το καρότο μπορεί να αντικατασταθεί από κρεμμύδι, σκόρδο και λιαστή ντομάτα που έχετε ψιλοκόψει. Mια άλλη παραλλαγή είναι με χόρτα εποχής, όπως σπανάκι, πράσο σχοινόπρασο, καυκαλήθρα ή απλά μόνο με τυρί.

 

Άντζελα Κοντού

https://ahungrybear.weebly.com

 

Μοιράσου το άρθρο!