Κοινωνία

02/02/2024 - 16:22

48ωρη ειδική φωταγώγηση του Παλαιού Δημαρχείου στην προκυμαία της Μυτιλήνης. 

Στην εκστρατεία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας για την  ευαισθητοποίηση και ενημέρωση  των πολιτών για τον καρκίνο του πνεύμονα θα συμμετέχει ο Δήμος Μυτιλήνης. Ειδικότερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, την 4η Φεβρουαρίου 2024, η οποία είναι αφιερωμένη στην πρόληψη, στη σωστή ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, θα πραγματοποιηθεί συμβολική φωταγώγηση εμβληματικών κτηρίων και μνημείων στους Δήμους της Ελλάδας, υπενθυμίζοντας τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, από το βράδυ της Παρασκευής 2 Φεβρουαρίου έως και το βράδυ της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί ειδική φωταγώγηση του Παλαιού Δημαρχείου στην προκυμαία της Μυτιλήνης. 

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, τα τελευταία χρόνια υλοποιεί εκστρατείες ενημέρωσης με κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και παρότρυνση του κοινού για τη διακοπή του καπνίσματος, καθώς και την καθιέρωση μίας διαδικασίας ελέγχου του καρκίνου του πνεύμονα σε αρχικό στάδιο. O καρκίνος του πνεύμονα αποτελεί τη Νο1 αιτία θανάτου από καρκίνο στην Ελλάδα και δυστυχώς όταν εντοπίζεται είναι σε τελικό στάδιο. Στόχος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας είναι η ενημέρωση των πολιτών – καπνιστές, πρώην καπνιστές και μη καπνιστές - για τα οφέλη της έγκαιρης διάγνωσης και της διακοπής καπνίσματος και πως αυτή μπορεί να βελτιώσει σημαντικά το προσδόκιμο ζωής.

Μοιράσου το άρθρο!