Κοινωνία

06/01/2014 - 23:26

Αγιασμός των Υδάτων (φωτογραφίες, βίντεο)

yle="text-align: justify;">Με κάθε μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Λέσβο.

Η  τελετή αγιασμού των υδάτων με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης  χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ.κ. Ιακώβου.


Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μυτιλήνης συμμετείχε με τον δικό του τρόπο στην τελετή αγιασμού των υδάτων που πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια στο λιμάνι Μυτιλήνης. Σκάφη του Τμήματος Ολυμπιακών διαδρομών του Ι.Ο.Μ. με επιβαίνοντες τους μικρούς αθλητές παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν την καθιερωμένη ρίψη του Τιμίου Σταυρού και το Καθαγιασμό των υδάτων, δίνοντας με την παρουσία τους εορταστικό τόνο στην εκδήλωση. Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μυτιλήνης εύχεται σε όλους τους κατοίκους της Μυτιλήνης Καλή Χρονιά και στους ναυτικούς μας Καλές Θάλασσες.

Στη Νεάπολη Μυτιλήνης ο  αρχηγός της ΑΕΛΚ Γιώργος Μανούσος έπιασε το σταυρό.

Ο Δήμαρχος Λέσβου

Την τελετή αγιασμού των υδάτων με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ.κ. Ιακώβου, παρακολούθησε την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους, Ηλία Κουνιαρέλλη, Δημήτρη Μουτζούρη και τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.ΑΛ., Σωτήρη Μαρινάτο. Το πρωί, πριν την τελετή του αγιασμού των υδάτων, ο Δήμαρχος, παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη. Ακολούθως, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, παρέστη στην τελετή Αγιασμού των υδάτων στη Σκάλα λουτρών και στη Χαραμίδα, παρουσία και της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Λουτρών,  Άννας Σαμαρτζή.



Ιδιαίτερος ήταν ο εορτασμός των Θεοφανείων στην Τένεδο. Παραμονή των Θεοφανείων πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των Υδάτων παρουσία του Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλου και του αρχιμανδρίτη Κύριλλου Συκή. Τον σταυρό βούτηξε κι έπιασε ο Μυτιληνιός Μιχάλης Τεντώνης. Βίντεο του Γ. Παπαδόπουλου.  
 

 

 

Τένεδος Βίντεο Γιώργος Παπαδόπουλος

Πέτρα Λέσβου Πηγή Βίντεο : iTVPETRA  www.livestream.com/itvpetra

Μόλυβος

Σκάλα Πολιχνίτου


 

Μοιράσου το άρθρο!