Κοινωνία

25/04/2014 - 20:56

Άγριος ξυλοδαρμός 49χρονης στη Μυτιλήνη

yle="text-align: justify;">Γράφει ο Στρατής Σαμιώτης / εφημερίδα Τα ΝΕΑ της Λέσβου

  •  Η 49χρονη νοσηλεύτηκε με κακώσεις και μώλωπες επί τρεις μέρες στο Νοσοκομείο, ενώ με μήνυσή της στρέφεται κατά πρώην γείτονά της τον οποίο κατηγορεί ότι την ξυλοκόπησε αλύπητα
  • Πρόκειται για άλλο ένα "θύμα" των προβλημάτων ρευστότητας κατασκευαστικής εταιρείας της περιοχής μας, καθώς κατέβαλε ένα σημαντικό ποσό για να αγοράσει κατοικία, από την οποία ωστόσο απομακρύνθηκε  λίγους μήνες μετά την εγκατάστασή της

 

Στο Νοσοκομείο με κακώσεις στον αυχένα και μώλωπες στο κεφάλι και στο σώμα βρέθηκε μια 49χρονη γυναίκα από τη Μυτιλήνη, καθώς η απόφασή της να επισκεφθεί το σπίτι το οποίο υποτίθεται ότι είχε αγοράσει καταβάλλοντας ένα σημαντικό ποσό, αλλά της έκαναν έξωση λόγω της δικαστικής διαμάχης του οικοπεδούχου με τον κατασκευαστή, είχε απρόσμενη κατάληξη.

Η 49χρονη, που είναι μητέρα ενός κοριτσιού και έχει χάσει το σύζυγό της, ενώ απασχολείται ως υπάλληλος σε πολυκατάστημα της Μυτιλήνης, εισήχθη στο Νοσοκομείο τραυματισμένη και νοσηλεύτηκε επί τριήμερο στη χειρουργική κλινική του Βοστάνειου, από την οποία εξήλθε την Τρίτη με ορθοπεδικό κολάρο. Μετά τη μήνυση που κατέθεσε, από την Αστυνομία κινήθηκε η διαδικασία για την σύλληψη του ατόμου που την χτύπησε στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς όμως ο φερόμενος ως δράστης δεν βρέθηκε, η υπόθεση παίρνει το δρόμο για την εκδίκασή της κατά την τακτική διαδικασία από τη Δικαιοσύνη.

Σπίτι πλήρωσε και σπίτι δεν έχει!

Η 49χρονη αποτελεί άλλο ένα "θύμα" που δημιούργησαν τα οικονομικά προβλήματα και η έλλειψη ρευστότητας σε κατασκευαστική εταιρεία της περιοχής μας. Δουλεύοντας η ίδια και ο σύζυγός της πριν ο τελευταίος φύγει από τη ζωή, έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε προκειμένου να αγοράσει μία κατοικία στη Μυτιλήνη. Το σημαντικό ποσό που κατέβαλε (και αποδεικνύεται με τις καταθέσεις της στον τραπεζικό λογαριασμό του κατασκευαστή τμηματικά) φαίνεται πως το έχασε μέσα σε μια νύχτα, καθώς πριν προλάβει να υπογράψει συμβόλαια για να γίνει και τυπικά ιδιοκτήτρια (εφόσον είχε εγκατασταθεί στην κατοικία), ο κατασκευαστής κηρύχθηκε έκπτωτος από τον οικοπεδούχο. Κι αυτό επειδή δεν έχει ολοκληρώσει στο προσυμφωνηθέν χρονικό διάστημα το συγκρότημα των κατοικιών, εξέλιξη για την οποία είχαν προβλεφθεί ρήτρες.

Κατόπιν των παραπάνω, τον περασμένο Δεκέμβριο εν μέσω γιορτών Χριστουγέννων της έγινε έξωση και μάλιστα λόγω της σύγχυσης που δημιουργήθηκε στην οικογένεια, η μητέρα της μεταφέρθηκε με κλονισμό στο Νοσοκομείο. Από τότε μέχρι τώρα η 49χρονη προσπαθεί να βρει άκρη μεταξύ οικοπεδούχου και κατασκευαστή για να… ανακτήσει το σπίτι για το οποίο πλήρωσε αδρά, με τον μεν πρώτο να την παραπέμπει στον κατασκευαστή ο οποίος άλλωστε εισέπραξε τα χρήματά της, ενώ ο τελευταίος αδυνατώντας να της επιστρέψει πίσω χρήματα ή να την καλύψει με άλλη κατοικία, της συνιστά να περιμένει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης στην οποία έχει προσφύγει ο ίδιος (στη συνέχεια προσέφυγε και η ίδια).

Στην περίπτωση φυσικά που δεν βρεθεί κοινό πεδίο συνεννόησης μεταξύ οικοπεδούχου και κατασκευαστή, η 49χρονη καλείται να ακολουθήσει έναν δικαστικό Γολγοθά στα αστικά δικαστήρια, προκειμένου να διεκδικήσει τα χρήματά της από τον κατασκευαστή, με την προϋπόθεση ο κατασκευαστής να έχει πλέον στην ιδιοκτησία του περιουσιακά στοιχεία ώστε η γυναίκα "να πατήσει" πάνω. Δεν είναι, άλλωστε, η μοναδική περίπτωση, καθώς αστικές διεκδικήσεις εναντίον της συγκεκριμένης εταιρείας έχουν "αγοραστές" κατοικιών που αντιμετώπισαν παρόμοια προβλήματα σε διαφορετικά συγκροτήματα και προσπάθησαν να καλυφθούν.

Ο ξυλοδαρμός

Η 49χρονη μετέβη τις προηγούμενες ημέρες στην κατοικία που υποτίθεται πως είχε αγοράσει (αλλά δεν της ανήκει, καθώς πλέον βρίσκεται στη δικαιοδοσία του οικοπεδούχου), θέλοντας να δει την κατάσταση του σπιτιού και αν αυτό κατοικείται από άλλον. Το οξύμωρο είναι πως ο ξυλοδαρμός της δεν έγινε ούτε από τον οικοπεδούχο, ούτε από τον κατασκευαστή, αλλά από έναν άλλο ιδιοκτήτη κατοικίας στο ίδιο συγκρότημα, ο οποίος σύμφωνα με τη 49χρονη, έχει πάρει στη Δικαιοσύνη τη θέση του οικοπεδούχου υποστηρίζοντας ως μάρτυρας τα επιχειρήματά του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, φτάνοντας η γυναίκα στην κατοικία που είχε αγοράσει ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον πρώην γείτονά της, με τον οποίο είχε φραστικό επεισόδιο. «Εμένα βρήκατε χήρα γυναίκα με ένα παιδί για να "φάτε" το σπίτι;», φέρεται να του είπε ξεσπώντας η 49χρονη, πυροδοτώντας την οργισμένη αντίδρασή του. «Με είχε πιάσει από το λαιμό και με χτυπούσε πάνω στον τοίχο αλύπητα, μια γυναίκα μόνη, μέρες που είναι», ανέφερε στα "Νέα της Λέσβου".

Εναντίον του συγκεκριμένου ατόμου η ίδια υπέβαλε μήνυση στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και παρότι μετέβησαν στο Βοστάνειο αστυνομικοί παίρνοντας την κατάθεση, ενώ κινήθηκε η διαδικασία αναζήτησης του μηνυόμενου στο πλαίσιο του αυτοφώρου, το συμβάν δεν ανακοινώθηκε με αστυνομικό δελτίο Τύπου.

Μιλώντας στα "Νέα της Λέσβου" ο δικηγόρος της γυναίκας, Παναγιώτης Τσακίρης, σχολίαζε ότι «η υπόθεση της πελάτισσάς μου - και δεν αναφέρομαι μόνο στον ξυλοδαρμό της, αλλά στο γεγονός ότι κατέβαλλε τους κόπους μιας ζωής για να αγοράσει σπίτι αλλά της έκαναν έξωση, αν μπορείτε να το φανταστείτε - είναι πραγματικά απίστευτη, ευτυχώς όμως υπάρχει η δικαιοσύνη για να προστατεύει τους πολίτες».

 

 


 

 

Μοιράσου το άρθρο!