Κοινωνία

03/09/2014 - 14:23

Ανέλπιστο επίτευγμα του νέου Δημάρχου - Καθάρισαν οι τσιγγάνοι για τον Γαληνό!

Γ

ράφει ο Στρατής Σαμιώτης / εφημερίδα Τα ΝΕΑ της Λέσβου

"Γυαλί" έκαναν τον περιβάλλοντα χώρο της μαρίνας και το πάρκινγκ της Μυτιλήνης οι ίδιοι οι τσιγγάνοι, παρουσία του Δημάρχου και του προέδρου τους

 

Με σκούπες, σακούλες απορριμμάτων και καροτσάκια έκαναν "γυαλί" από το μεσημέρι μέχρι νωρίς το βράδυ της Δευτέρας τον περιβάλλοντα χώρο της μαρίνας Μυτιλήνης και το πάρκινγκ οι ίδιοι οι τσιγγάνοι, οι οποίοι μέχρι πρότινος ευθύνονταν για την ρύπανση στην περιοχή στην οποία έχουν "στρατοπεδεύσει".

Το παραπάνω ανέλπιστο το πέτυχε ο νέος Δήμαρχος, Σπύρος Γαληνός, μετά από δύο συναντήσεις μαζί τους παρουσία του προέδρου των Ρομά στη Λέσβο, Μανώλη Καμπέρη.

Παρόλο το φόρτο που είχε ο κ. Γαληνός τη Δευτέρα, καθώς ήταν η πρώτη μέρα κατά την οποία ανέλαβε τα καθήκοντά του, το μεσημέρι κατευθύνθηκε από το γραφείο του στο Δημαρχείο προς το πάρκινγκ, όπου συναντήθηκε για δεύτερη φορά με τους τσιγγάνους και ξεκίνησε η "επιχείρηση" καθαρισμού, την οποία επιτήρησε ο ίδιος παραμένοντας στην περιοχή μέχρι την ώρα που σκοτείνιασε. Μαζί του βρισκόταν και ο πρόεδρος των Ρομά, καθώς και το μέλος του συνδυασμού του Δημάρχου, Απόστολος Παπαδέλλης.

Κατά τον καθαρισμό της περιοχής οι τσιγγάνοι όχι μόνο δεν έδειχναν να δυσανασχετούν, αλλά απεναντίας φάνηκαν να χαίρονται που είχαν το Δήμαρχο ανάμεσά τους. Όπως είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε κατά το ρεπορτάζ μας στην περιοχή, δούλεψαν με μεράκι και δεσμεύθηκαν ότι με την βοήθεια του Δήμου θα φροντίζουν το χώρο ώστε να είναι καθαρός για να μην επιστρέψει στην προτέρα κατάσταση χωματερής, την οποία καταγράψαμε στο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ μας τη Δευτέρα.

Από τη δική του πλευρά ο κ. Γαληνός δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία που είχε με τους τσιγγάνους, απευθύνοντας μάλιστα έκκληση στην τοπική κοινωνία να τους ενισχύσει με είδη ρουχισμού. «Πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις έναντι των συμπολιτών μας θα συνεργαστούμε με όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες προς όφελος του τόπου μας», σημείωσε ο νέος Δήμαρχος στα "Νέα της Λέσβου".

Και συνέχισε: «Όπως διαπιστώνετε δεν αφήνουμε ως νέα Δημοτική Αρχή ούτε ώρα να πάει χαμένη, καθώς μόλις ανέλαβα συναντήθηκα με τους τσιγγάνους που φιλοξενούνται στον περιβάλλοντα χώρο της μαρίνας και στο πάρκινγκ και συμφωνήσαμε να βοηθήσουν και οι ίδιοι εθελοντικά, ώστε να μην επιβαρύνεται αυτή η περιοχή από τα σκουπίδια. Ελπίζουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί, καθώς διαπιστώνω διάθεση συνεργασίας των Ρομά και με την ευκαιρία που μου δίνεται θέλω να απευθυνθώ προς τους συνδημότες μου, καλώντας τους να ενισχύσουν από το υστέρημά τους εν όψει της χειμερινής περιόδου με είδη ρουχισμού τις οικογένειες των τσιγγάνων της Μυτιλήνης, που δίνουν καθημερινό αγώνα επιβίωσης και που, όπως βλέπετε, τα μικρά παιδιά τους, από λίγων μηνών μέχρι και ετών, δεν έχουν ρούχα και παπούτσια. Ας βοηθήσουμε όλοι», ανέφερε καταλήγοντας ο κ. Γαληνός.

 

----------

φωτογραφίες:

Μία από τις μεγάλες στοίβες των σκουπιδιών που συγκέντρωσαν οι τσιγγάνοι

Πεντακάθαροι οι διάδρομοι στον περιβάλλοντα χώρο της μαρίνας Μυτιλήνης

Ο Δήμαρχος Σπύρος Γαληνός και δίπλα του το μέλος του συνδυασμού του Απόστολος Παπαδέλλης, ενώ δεύτερος από δεξιά ο πρόεδρος των Ρομά Μανώλης Καμπέρης

Μοιράσου το άρθρο!