Κοινωνία

25/06/2014 - 14:48

Απίστευτο επεισόδιο στην πλατεία Σαπφούς - Τσαμπουκάς κατά του Δήμου Λέσβου

Δ

ιαβάστε το παρακάτω υπηρεσιακό σημείωμα του Δημάρχου Λέσβου... για τους "τσαμπουκάδες" της Μυτιλήνης ! ! !

Αγαπητοί Συνεργάτες,
    Εξ’ αιτίας του χθεσινού επεισοδίου καταστηματάρχη καφετέριας εναντίον του συνεργείου απορρύπανσης του Αγάλματος της Σαπφούς, εκ των αθλίων αναγραφών, οι οποίες μας διασύρουν διεθνώς, (προκαλούμενες από γνωστούς-αγνώστους νεαρούς, νυχτερινούς βανδάλους, ατιμωρητί μέχρι σήμερα, δυστυχώς) με την δικαιολογία ότι βρέχονται από το νερό που ρίχνει το συνεργείο, υπό πίεσιν, κατά την απορρύπανση, ο οποίος καταστηματάρχης αυτός, τηλεφώνησε παραπονούμενος στο Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης, και εκείνο στην Υπηρεσία μας, προέκυψαν κατόπιν ερεύνης που πραγματοποίησα, τα ακόλουθα:


•    Ο Αντιδήμαρχος κ. Μουτζούρης, είχε συνεννοηθεί ο ίδιος με τον εν λόγω καταστηματάρχη, ότι κατά την ώρα διεξαγωγής της εργασίας απορρύπανσης, να μην τοποθετεί επί του άνω άκρου της πλατείας Σαπφούς, όπου το ομώνυμο άγαλμα, τραπεζοκαθίσματα, έως ότου περατωθούν οι επίπονες πράγματι εργασίες λεύκανσης του εν λόγω αγάλματος, και αυτός συμφώνησε. Και όμως, μετά,  έκανε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα.
•    Από τον εξ υμών Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Κατράνη, πληροφορήθηκα, επίσης χθες, γύρω στη 1  η ώρα το μεσημέρι, ότι ο εν λόγω καταστηματάρχης, έχει επεκταθεί τοποθετώντας τραπεζοκαθίσματα επί της πλατείας Σαπφούς, μετά το πεζοδρόμιο, έμπροσθεν του καταστήματός του και μετά το δημοτικό δρόμο, δίπλα ακριβώς στο άγαλμα της Σαπφούς, εντελώς παράνομα και αυθαίρετα, διότι δεν έχει προβεί στην υπογραφή σχετικής σύμβασης με την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου μας, αφού ουδέποτε ζήτησε τον εν λόγω χώρο. Δηλαδή, κυριολεκτεί εν προκειμένω,  η τοπική παροιμία, «εμ κλέφτης, εμ απαναγώτερος»!!!
    Κατόπιν των ανωτέρω, εντέλλομαι την Οικονομική Υπηρεσία να εφαρμόσει το Νόμο, επιβάλλοντας το σχετικό πρόστιμο, εναντίον του ως άνω, αφενός, και αφετέρου, αποβάλλοντάς τον από την κατοχή του τμήματος της πλατείας, στο προαναφερόμενο τμήμα της, κατά τα ανωτέρω, συνεργαζόμενη και με την Αστυνομική Αρχή, γιατί εμείς, ως γνωστόν, δεν διαθέτουμε δημοτικούς αστυνόμους, αφού η ευφυής Κυβέρνηση και η Κυβερνητική Πλειοψηφία των Βουλευτών, κατήργησαν το θεσμό της Δημοτικής Αστυνομίας, τον τόσο χρήσιμο για τις ανάγκες των Δήμων της Χώρας μας.
     Και με την ευκαιρία, να με πληροφορήσετε εγγράφως για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους, από τις μισθώσεις των πεζοδρομίων των έμπροσθεν των καταστημάτων και λοιπών  δημοτικών χώρων καταστηματαρχών, στην ίδια αυτή πλατεία Σαπφούς-καθώς και στους όπισθεν αυτής δημοτικούς δρόμους, αν βεβαίως έχουν μισθωθεί. Διότι κυκλοφορούν διάφορες φήμες, ακόμη και περί παράνομων καταλήψεων οδοστρωμάτων και τοποθετήσεων σιδερένιων φραγμών, τοποθετήσεις τρπαπεζοκαθισμάτων, διαφόρων αντικειμένων, κ.τ.λ., παρεμποδιζόντων την κυκλοφορία πεζών και τροχοφόρων, τις οποίες δεν μπορώ να αποδεχθώ, βεβαίως, άνευ επαληθεύσεως, την οποία και αναμένω. Και εντέλλομαι τις συναρμόδιες υπηρεσίες να προβούν σε επαλήθευση των ανωτέρω, και εν επιβεβαιώσει, να εφαρμόσουν το Νόμο.
    Παρακαλώ δε, να ενημερωθώ σχετικά.

Ο Δήμαρχος Λέσβου  
                                                                                         Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος
 

Μοιράσου το άρθρο!