Κοινωνία

19/08/2015 - 22:26

Αυτόπτης μάρτυρας: Όταν συνάντησα τα "κοράκια" της Λέσβου

pan style="font-size: 13.0080003738403px; line-height: 1.538em;">"Mένω στα Παράκοιλα. Είμαι από Αθήνα και έρχομαι κάθε χρόνο για διακοπές.παρακολουθώ την σελίδα σας και συγχαρητήρια για τις ενημερώσεις που δίνεται στον κόσμο.

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία ζωής που έζησα σήμερα 19/8/2015 εγώ ο σύζυγος μου και τα τρία παιδιά μας.

Κατεβαίνοντας τον παραλιακό δρόμο από Σκάλα Σκαμιας προς Εφταλου σήμερα το μεσημέρι στις 12:30 πέσαμε επάνω σε αποβασεις μεταναστών με φουσκωτα.καθόλου περίεργο θα μου πείτε.το περίεργο δεν ήταν ότι μέσα σε 25 λεπτά ήρθαν 5 φουσκωτά γεμάτΑ κόσμο που ξεχειλίζε από τις βάρκες αλλά ότι στην ακτή τους φώναζαν ντόπιοι.

Από περιέργεια σταματήσαμε και αντιληφθήκαμε το εξής:οι ντόπιοι τους φώναζαν να πάνε κοντά γιατί μόλις η βάρκα έρχονταν στην ακτή και πριν ο κόσμος να κατέβει,εσκιζαν την βάρκα και έπαιρναν τις μηχανές!!

Μάλιστα επειδή υπήρχαν δύο - τρεις ντόπιοι εκεί τσακωνοντουσαν και μεταξύ τους για το ποιος είδε πρώτα το φουσκωτό γιατί αυτός και έχει και το δικαίωμα να πάρει την μηχανή!!!!!

Το τραγικό όλων ήταν ότι οι μετανάστες βλέποντας ανθρώπους να τους χαιρετούν και να φωνάζουν στην στεριά θεώρησαν ότι είναι κάποιοι που τους υποδέχονται!!και χαρούμενοι με φωνές και χειροκροτήματα έβγαιναν στην ακτή για να δουν τους ντόπιους να τσακώνονται για το ποιος θα πρώτοπάρει την μηχανή του φουσκωτού.

Βέβαια λιμενικό ή οποιαδήποτε άλλη αρχή δεν υπήρξε πουθενά. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι βγήκαν στην Μυτιλήνη χωρίς κανείς να τους σταματήσει!!!!!ή έστω να τους μαζέψει για να τους μεταφέρει εκεί που η πολιτεία έχει ορισει.

Υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο για αυτά που σας καταγγέλω (σημείωση Lesvosnews δεν τα έχουμε αναρτήσει για ευνόητους λόγους - η φώτο του άρθρου είναι από αρχείο)

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και εύχομαι το νησί μας να καθαρίσει από αυτά τα γεγονότα άλλα και από αυτές τις συμπεριφορές των συντοπιτων μας."

 

Από αναγνώστρια του Lesvosnews.net (στοιχεία και υλικό διαθέσιμα στις αρχές αν ζητηθούν) 

-----------------

Για το θέμα είχαμε ξαναγράψει στις 21/04/2015 και τότε είχαν προκληθεί πολλές αντιδράσεις. Ασφαλώς και δεν έχει αλλάξει τίποτα... απεναντίας αυξήθηκαν τα "κοράκια".

Μοιράσου το άρθρο!