Δευτέρα 20 Νοεμβρίου : Γενική απεργία στη Λέσβο για το προσφυγικό/μεταναστευτικό

Σε συνέχεια της  απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου αναφορικά με την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων σε περίπτωση που η παρούσα κατάσταση σε σχέση με το προσφυγικό/μεταναστευτικό συνεχιστεί και δεν γίνει σεβαστή η βούληση της τοπικής κοινωνίας θα θέλαμε να κάνουμε γνωστά τα παρακάτω.

Με δεδομένη την παρέλευση αρκετού χρονικού διαστήματος από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς καμία επικοινωνία από την πλευρά της κυβέρνησης και των αρμόδιων Υπουργών και χωρίς καμία ένδειξη ουσιαστικής αποσυμφόρησης ή ικανοποίησης έστω και στο ελάχιστο των αιτημάτων, που αναφέρονται στην απόφαση, προχωράμε προς την άμεση κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν σε γενική απεργία την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017. Επίσης καλούμε το λαό της Λέσβου σε ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Σαπφούς την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 στις 11:00 π.μ. Αίτημά μας είναι να σταματήσει η πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μετατρέπει το νησί της Λέσβου και τα νησιά του Βόρειου και Νότιου Ανατολικού Αιγαίου σε νησιά φυλακές. Απαιτούμε από την κυβέρνηση αναλογική κατανομή της φιλοξενίας των αιτούντων άσυλο με βάση τον πληθυσμό των νησιών και την διατήρηση τόσων αιτούντων άσυλο όσων μπορούν να φιλοξενηθούν σε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης από τις υπάρχουσες δομές. Επίσης, ως άμεσο μέτρο έκτακτης ανάγκης, την άρση του γεωγραφικού αποκλεισμού και την ουσιαστική αποσυμφόρηση όλων των δομών φιλοξενίας. Την μεταφορά του πλεονάζοντος πληθυσμού στην ηπειρωτική Ελλάδα και την άμεση βελτίωση των συνθηκών στο Κ.Υ.Τ Μόριας τόσο για τους διαμένοντες όσο και για τους εργαζόμενους στο κέντρο ώστε να μη θρηνήσουμε άλλες ανθρώπινες ζωές.

Απευθύνουμε πρόσκληση προς όλους τους τοπικούς φορείς να σταθούμε όλοι μαζί ενωμένοι και με μια φωνή να παλέψουμε για τη Λέσβο αυτή την κρίσιμη ώρα, σχηματίζοντας ενιαίο μέτωπο ενάντια στην καταστροφή του νησιού μας. Ο αγώνας αυτός αποτελεί συλλογική ευθύνη και όλοι ανεξαιρέτως πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Η παρούσα κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση και Ε.Ε τις οποίες καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνες και δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο στην προσπάθεια μετατροπής της Λέσβου, του νησιού της ειρήνης, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και καταρράκωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.]

 

 


Α.Δ.Ε.Δ.Υ                                                                               

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΕΣΒΟΥ                                  

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ   ΜΥΤΙΛΗΝΗ

             ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ  ΔΕΥΤΕΡΑ  20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 201 7

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ σε συνεδρίασή της αποφάσισε τη συμμετοχή στη Παλλεσβιακή κινητοποίηση Δευτέρα  20 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ. στη Πλατεία Σαπφούς, και καλεί  όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα να συμμετέχουν στο Παλλεσβιακό Συλλαλητήριο.

Καταδικάζουμε

Τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του Νάτο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μέση Ανατολή και στη Συρία αποτέλεσμα των οποίων είναι οι διαρκώς αυξανόμενες προσφυγικές ροές.

 Την πολιτική της κυβέρνησης Σύριζα – Ανέλ  και τη συμφωνία – δήλωση  Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας που δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στα νησιά του Β Αιγαίου.

Απαιτούμε

από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση την άμεση και ουσιαστική αποσυμφόρηση όλων των δομών φιλοξενίας χωρίς τη δημιουργία οποιασδήποτε νέας δομής, αλλά και την σχεδιαζόμενη χρησιμοποίηση πλωτών κέντρων.

Τη διατήρηση του αριθμού αιτούντων άσυλο που μπορούν να φιλοξενηθούν σε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και με ασφάλεια από τις υφιστάμενες δομές.

Τη στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό όλων των υπηρεσιών που εμπλέκονται

στην διαδικασία ασύλου.

Τη στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό και την οικονομική ενίσχυση των υπηρεσιών (Νοσοκομεία , Κ Υγείας, ΕΚΑΒ. Αστυνομία ,Πυροσβεστικής, Λιμενικό, Τοπική Αυτοδιοίκηση).

Τον αποκλειστικό έλεγχο  των δομών υγείας, εκπαίδευσης,  φιλοξενίας και πρόνοιας υποδοχής του προσφύγων με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και χωρίς καμία συμμετοχή των ΜΚΟ.    

Τέλος ζητάμε ικανοποίηση των αιτημάτων των προσφύγων απεργών πείνας σε Λέσβο και Αθήνα, δικαίωμα στο άσυλο, απεγκλωβισμό τους από τα νησιά για να συνεχίσουν το ταξίδι τους, να σταματήσουν οι απελάσεις και φυλακίσεις τους,  να προχωρήσουν άμεσα οι οικογενειακές επανενώσεις, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, προστασία, ελευθερία και δικαιώματα σε όλα τα θύματα των πολέμων.

 

Για τη διευκόλυνση των εργαζομένων του Δημοσίου Τομέα η ΕΕ ΑΔΕΔΥ καλύπτει με Στάση Εργασίας την Δευτέρα  20 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου.


ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης καλεί τους καταστηματάρχες της πόλης να κλείσουν τα καταστήματά τους τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δήμου σαν ένδειξη διαμαρτυρίας προς την Κυβέρνηση η οποία θέλει τον τόπο μας αποθήκη ψυχών. Δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών είναι ώρα ομοψυχίας και αγώνα. Όλοι στην πλατεία Σαπφούς στις 11 το πρωί της Δευτέρας.

                                     Το διοικητικό συμβούλιο .

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις για τον ΦΠΑ αναβάλλονται για τις 29 Νοεμβρίου.


Γίνεται γνωστό ότι προκειμένου να διευκολυνθεί η μετάβαση των κατοίκων του νησιού μας από τις Δημοτικές Κοινότητες προς την Μυτιλήνη την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017, ώστε να συμμετέχουν στην παλλεσβιακή κινητοποίηση του Δήμου Λέσβου για το προσφυγικό - μεταναστευτικό, θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια λεωφορείων όπως παρακάτω:

 

·     Από Άντισσα: Ώρα 08:00 π.μ. από Πλατεία Άντισσας (πληρ. 6957772919)

·     Από Πλωμάρι: Ώρα 09:00 π.μ. από Υπεραστικά ΚΤΕΛ (πληρ. 6985163700)

·     Από Γέρα: Ώρα 09:30 π.μ. από Σκόπελο, υπεραστικά ΚΤΕΛ (πληρ. 6985163700)                    

·     Από Καλλονή: Ώρα 09:30 π.μ. από Πλατεία Καλλονής (Tsalis Tours, πληροφορίες: 2252029400)

·     Από Μόρια:  Ώρα 10:00 π.μ. από Άγιο Βασίλειο (πληρ. 6939073456)


 

Δείτε βίντεο από τη σημερίνη συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Λέσβου: 

 

 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ