Κοινωνία

17/06/2015 - 20:11

Δηλώσεις φορέων - συλλόγων για το πρόγραμμα Επισιτιστικής βοήθειας στη Λέσβο

 Η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, κα Αναστασία Αντωνέλλη, ανακοινώνει ότι: 

Ως γνωστόν ο Δήμος Λέσβου, έχει οριστεί  Επικεφαλής Εταίρος  στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, για την Κοινωνική Σύμπραξη την οποία υπέβαλε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους για την χρονική περίοδο 2014-2020 .
 

Οι 12 φορείς που συμμετείχαν  είδη στην σύμπραξη μας είναι είδη δικαιούχοι εταίροι μας.
Όμως επειδή ακόμη υπάρχει χρόνος, καλούμε όσους φορείς ή συλλόγους ενδιαφέρονται και δραστηριοποιούνται στην προσφορά κοινωνικού έργου και έχουν ωφελουμένους άπορους ή ανήκοντες σε  ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους προκειμένου να γίνουν εταίροι μας. Ξαναθυμίζω ότι όσοι φορείς συμμετέχουν στην Κοινωνική μας Σύμπραξη, θα μπορέσουμε από κοινού να υλοποιήσουμε το αμέσως προσεχές διάστημα  μια σειρά από δράσεις που έχουν ως στόχο την βοήθεια των απόρων συνδημοτών μας, με την παροχή ειδών και υπηρεσιών που προβλέπονται στο εν λόγω πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα που για το 2015 έχει προϋπολογισμό 30.000.000,00 και για το 2016 έχει προϋπολογισμό 105.000.000,00. Όλοι λοιπόν κατανοούμε ότι όσο περισσότεροι ενεργοποιηθούμε τόσοι πιο πολλοί συνάνθρωποι μας θα βοηθηθούν, αφού το κονδύλιο που τελικά θα διατεθεί για το Δήμο μας, εξαρτάται και από τον αριθμό των ωφελουμένων.  
Επαναλαμβάνω ότι ο Δήμος είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για την Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου.
Λόγω του ότι οι ημερομηνίες είναι ασφυκτικές, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν από αύριο Πέμπτη μέχρι και την Παρασκευή 18/6, να τηλεφωνούν στο τηλέφωνο του Οργανισμού μας 22510-27501 εσωτερικό 7 και να δηλώνου ενδιαφέρον. Πρέπει να αναφέρουν το όνομα του φορέα ή συλλόγου, το όνομα του υπευθύνου που θέλουν να ορίσουν για το εν λόγω πρόγραμμα καθώς επίσης και το ΑΦΜ.
Μπορούν επίσης να αποστείλουν έγγραφο αίτημα τους στο φάξ: 22510 -42329.

Μοιράσου το άρθρο!