Κοινωνία

20/06/2017 - 06:43

Δήμαρχε διάβασε μια μικρή ιστορία αχαριστίας στην Αγιάσο...

Σήμερα θα αναφερθούμε σε μια μικρή ιστορία αχαριστίας την οποία είναι καλό να την ξέρει και ο Δήμαρχος Λέσβου για να μάθει (επιτέλους) τι συνεργάτες έχει διαλέξει σε μερικά χωριά της Λέσβου.

Πριν μερικές ημέρες στο τοπικό συμβούλιο της Αγιάσου με πρωτοβουλία του  εντεταλμένου Δημοτικού  Σύμβουλου  Αγιάσου κ. Προκόπη Τσαμπλάκου ήρθε προς συζήτηση το θέμα για το καθαρισμό θέσεων πλανόδιου εμπορίου στην Αγιάσο για το φετινό καλοκαίρι. Είναι οι πάγκοι που στήνονται σε διάφορα σημεία του χωριού κατά την περίοδο του δεκαπενταύγουστου.


Εδώ και χρόνια μία από αυτές τις θέσεις ήταν μπροστά από το Αναγνωστήριο Αγιάσου. Ερχόταν ένας επιχειρηματίας από τα Γιάννενα (που πωλούσε χειροποίητα ασημένια κοσμήματα) χρησιμοποιούσε άτυπα αυτή τη θέση και το Αναγνωστήριο Αγιάσου είχε μια μικρή πηγή εσόδων από τις παροχές που πρόσφερε στον επιχειρηματία. Ασφαλώς και το Αναγνωστήριο Αγιάσου περίμενε από το τοπικό δημοτικό συμβούλιο να καθιερωθεί αυτή η θέση και επίσημα και να έχει έσοδα και ο Δήμος και το Αναγνωστήριο.
Όμως αν και φέτος το Αναγνωστήριο Αγιάσου είναι σε άσχημη θέση (μετά την πτώση της στέγης)  το τοπικό συμβούλιο μαζί με την εκπρόσωπο των επαγγελματιών Αγιάσου αποφάσισε επίσημα  ακριβώς το αντίθετο: την απαγόρευση υπάρξης θέσης πλανόδιου εμπορίου μπροστά από το Αναγγνωστήριο.  Το σκεπτικό της απόφασής αναφέρει ότι υπάρχει σε απόσταση 150 μέτρων άλλη επιχείρηση με παρόμοιο αντικείμενο. Αυτό όμως είναι ψέμα! Καμία τοπική επιχείρηση στην Αγιάσο δεν πουλάει χειροποίητα ασημένια κοσμήματα. Οι κακές γλώσσες λένε ότι πρόσωπο από το συγγενικό περιβάλλον του κ. Προκόπη Τσαμπλάκου που πουλάει φο μπιζού τον πίεσε ώστε να παρθεί αυτή η απόφαση!!!!  


Απαράδεκτη και η εκπρόσωπος των επαγγελματίων Αγιάσου που συμφώνησε σε αυτή την απόφαση.

Ασφαλώς και  κάνεις όλα αυτά τα χρόνια δεν εξετάζει τι πουλάνε οι υπόλοιποι πάγκοι πλανόδιου εμπορίου στις θέσεις που έχουν εγκριθεί καθώς τα κριτήρια είναι κυριώς οικονομικά και πρακτικά.


Και η ιστορία θα ήταν αδιάφορη αν δεν αφορούσε εμμέσως το Αναγνωστήριο Αγιάσου. Είναι γνωστό ότι ο Αναγνωστήριο Αγιάσου όλα αυτά τα χρόνια με τις δεκάδες εκδηλώσεις είναι η αιτία που χιλιάδες επισκέπτες έρχονται στην Αγιάσο και αφήνουν χιλιάδες ευρώ στις τοπικές επιχειρήσεις. Το Αναγνωστήριο Αγιάσου ουσιαστικά έχει «ταΐσει» δεκάδες επιχειρήσεις της Αγιάσου. Δημοτική Κοινότητα και επαγγελματίες Αγιάσου στρέφονται με την απόφασή τους κατά του Αναγνωστηρίου Αγιάσου επιδεικνύοντας τη μέγιστη αχαριστία. Και το χειρότερο όλα αυτά έγιναν χωρίς κανένας να έχει το φιλότιμο να ενημερώσει το Αναγνωστήριο Αγιάσου.


Καλό θα είναι ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός όταν βρει χρόνο να πάει μια βόλτα στην Αγιάσο να ρωτήσει και να μάθει για τον κ. Προκόπη Τσαμπλάκο... το πρόσωπο που εδώ και χρόνια αλλάζει δημοτικές παρατάξεις και έχει εξελιχθεί σε επαγγελματία πολιτικό....

 

Μοιράσου το άρθρο!