Κοινωνία

11/11/2016 - 05:39

Δράσεις Ροταριανού Ομίλου Μυτιλήνης

trong>Προσφυγικό

 Ο Όμιλός μας συνεχίζοντας την ανθρωπιστική του προσπάθεια, εν όψει του χειμώνα αξιοποίησε ένα τμήμα των χρημάτων που για μια ακόμη φορά προσέφεραν στον όμιλο μας (δηλ. του ποσού των 1500€) οι ροταριανοί της Αγγλίας της περιοχής Lincolnshire και ιδιαίτερα του Ρ.Ο. Woodhall Spa, χάρη στις ανεκτίμητες και άοκνες προσπάθειες του ροταριανού φίλου μας Στέλιου Μιχαηλίδη, μέλους του παραπάνω Ρ. Ομίλου και της συζύγου του Barbara, τ. Δ/τη Περιφέρειας Ιnner Wheell Κεντρικής Αγγλίας. Συγκεκριμένα Προμηθευτήκαμε και προσφέραμε 25 αερόθερμα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων «Μαυροβούνι-Καρά Τεπές», προκειμένου να τοποθετηθούν στα σπιτάκια που φιλοξενούν οικογένειες και μικρά παιδιά. Τα (5) πέντε απ’ αυτά ήταν προσφορά του Ρ. Ο. Καλλονής.

Αυτήν την φορά είχαμε την χαρά στην παράδοση των δεμάτων να είναι παρόντες τόσο ο ρ. Στέλιος, όσο και η σύζυγός του Barbara και η κόρη τους Χριστίνα, που βρισκόταν στη Μυτιλήνη για τις θερινές τους διακοπές. Έτσι στις 22 Σεπτεμβρίου 2016 μαζί με πολυπληθή αντιπροσωπεία του ομίλου, με επικεφαλής τον τ. Δ/τη της 2484 Π.Δ.Ρ. Νίκο Κουζινόγλου, το Βοηθό Δ/τη Ηλία Παπαγεωργίου τον αντιπρόεδρο Γιώργο Καλιάλη τον εψηφισμένο Πρόεδρο Λευτέρη Χαβραλή και τους ροταριανούς Σπύρο Καρδακάρη, Γιώργο Αμβαζά, Γιώργο Καμάτσο, Ελένη Γογγολίδου, Ζάνα Ζούρου, Γρηγόρη Τσουμάρη του Ρ.Ο. Καλλονής, και οι σύζυγοι των ροταριανών Μαρία Χαβραλή και Ρένα Καρδακάρη. Περιδιαβήκαμε το Κέντρου Φιλοξενίας και η υπεύθυνη διευθύντρια μας ενημέρωσε για τις δραστηριότητες των φιλοξενουμένων τους χώρους διαμονής και γενικά την όλη δομή και λειτουργία του. Παρών και ο Επικεφαλής υπεύθυνος του όλου συγκροτήματος κ. Σταύρος Μυρογιάννης ο οποίος ευχαρίστησε του ροταριανούς για το συνεχές ενδιαφέρον και την προσφορά τους σ’ αυτόν τον ευαίσθητο τομέα.

Ακολούθησε μεσημεριανό τραπέζι, σε Εστιατόριο - Ταβέρνα στο προάστιο της πόλης μας Ταξιάρχης-Καγιάνι. Περάσαμε δυο ευχάριστες ώρες απολαμβάνοντας την όμορφη θέα και τα εύγευστα εδέσματα.

 

Πολύτεκνοι

Με απόφαση του Δ.Σ. του Ομίλου μας προσφέραμε γραφική ύλη στον Σύνδεσμο Πολυτέκνων της πόλης μας. Στις 4 Οκτωβρίου 2016 μια ομάδα ροταριανών του Ομίλου μας με επικεφαλής το τ. Διοικητή της 2484 Π.Δ.Ρ. Νίκο Κουζινόγλου, τον Βοηθό Διοικητή Ηλία Παπαγεωργίου, τον εψηφισμένο πρόεδρο Λευτέρη Χαβραλή, το Γ. Γραμματέα Ιγνάτη Χατζηβασιλέλλη και τους ρ. Ελένη Γογγολίδου και Σπύρο Καρδακάρη επισκεφτήκαμε τα γραφεία του Συλλόγου και προσφέραμε για τις ανάγκες των παιδιών σε ικανοποιητικό αριθμό, τετράδια, μολύβια, στυλό, σβηστήρια, ξύστρες κ.λ.π. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Μιχάλης Κουφέλος μας ενημέρωσε για τις δραστηριότητες τους, τις μεγάλες ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Μας ευχαρίστησε για την ουσιαστική μας βοήθεια και προσφορά , αναφέρθηκε στην βοήθεια που τους προσφέραμε, καταβάλλοντας ένα ενοίκιο των γραφείων τους. Ο Βοηθός Διοικητής Ηλίας ευχαρίστησε τον πρόεδρο για τα καλά του λόγια, αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του Ρ.Ο. Μυτιλήνης και ανακοίνωσε την προσφορά του ομίλου μας για καταβολή διδάκτρων για ένα έτος μαθημάτων μιας ξένης γλώσσας για ένα φτωχό παιδί πολύτεκνης οικογένειας. Η προσφορά αυτή είναι και του Προέδρου του Ρ.Ο.Μ. Αθανασίου Πλάτωνος που έχει εκπαιδευτήρια στην πόλη μας. Στιγμιότυπα από την εκδήλωση παρουσιάστηκαν από την Τ. V. Μυτιλήνης

 

 

Συνεστίαση στο «Ηλιοτρόπιο»

Στις 5 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη πανηγυρική συνεστίαση μας που ήταν αφιερωμένη, όπως κάθε χρόνο, στις εθνικές επετείους της 28ης Οκτωβρίου 1940, και 8ης Νοεμβρίου 1912 που εορτάζουμε την απελευθέρωση του νησιού μας. Πάνω από εκατό ροταριανοί και φίλοι γέμισαν την αίθουσα του ξενοδοχείου «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ». Την εκδήλωση αυτή τίμησαν με την παρουσία τους: ο Βουλευτής Ν. Λέσβου τ. Υπ. Δικαιοσύνης, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο τ. Βουλευτής Λέσβου, τ. Νομάρχης και τ. Δήμαρχος Μυτιλήνης, Δημήτριος Φ. Βουνάτσος, ο Πρόεδρος του Ρ. Ο. Καλλονής Θεοχάρης Πελέκος και ο Πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Παμφίλων κ. Ευάγγελος Λυκαρδόπουλος. Ο Γ. Γραμματέας Ιγνάτης Χατζηβασιλέλλης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και παρουσίασε τον ομιλητή της βραδιάς κ. Ελευθέριο Παπαϊωάννου (υποστράτηγο ε. α.)με ένα σύντομο μα πλούσιο βιογραφικό. Ο ομιλητής καθήλωσε το ακροατήριο παρουσιάζοντας τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της πατρίδας μας, συνδέοντας τις δύο επετείους. Ξεκίνησε με το μεγάλο ΟΧΙ του ελληνικού λαού απέναντι στον Άξονα. Αναφέρθηκε στους διθυράμβους και το θαυμασμό των συμμάχων μας που έμειναν στα λόγια και ουδέποτε μετουσιώθηκαν σε πράξη στις συνθήκες που ακολούθησαν, και τη μοιρασιά του κόσμου απ’ τους νικητές. Συνέχισε με τον Ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη, την απελευθέρωση των νησιών του αρχιπελάγους, το βαλκανικό και τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Ανέφερε σχετικά πως η μικρή Ελλάδα πολεμούσε πάνω από δέκα χρόνια 1912-1922. Η Πατρίδα μας με τις δικές της δυνάμεις διπλασίασε την έκταση της και μετέτρεψε το Αιγαίο σε ελληνική λίμνη. Η μικρασιατική καταστροφή, ο ξεριζωμός και ο αιματηρός απολογισμός των χρόνων εκείνων, αν και γνωστών σε όλου μας, ήταν γροθιά στο στομάχι. Και έτσι έφτασε στο κύριο θέμα της ομιλίας του που ήταν : «Ιστορική Αναδρομή και Διαχείριση Μεταναστευτικού Προβλήματος - Η Λέσβος ένα πιόνι στην Παγκόσμια Σκακιέρα».

Ήταν μια εμπεριστατωμένη ομιλία συνοδευόμενη με διαφάνειες, παρουσίασε το παρελθόν, το παρών αλλά και για το πιθανολογούμενο μέλλον του τόπου μας και των άλλων νησιών μας σε συνάρτηση με τα όσα διαδραματίστηκαν και διαδραματίζονται στην Παγκόσμια Σκακιέρα. Το ακροατήριο παρακολουθούσε προβληματισμένο ακούγοντας τα επιχειρήματα του ομιλητή και βλέποντας τις εικόνες με τα Κέντρα Φιλοξενίας προσφύγων, μεταναστών κ.λ.π. που ο ομιλητής γλαφυρά τους χαρακτήρισε «Μετακινούμενους» μια και δεν είναι όλοι πρόσφυγες. Τόνισε ιδιαίτερα, το χάος που χωρίζει τους πολιτισμούς, τον τρόπο ζωής, τις συνήθειες, την αγεφύρωτη διαφορά των θρησκειών και κατέληξε στην σχεδόν αδυναμία συμβιώσεως μας με αυτούς, χωρίς να υπάρξουν συνέπειες που ήδη σήμερα είναι ορατές. Ακολούθησε συζήτηση με τοποθετήσεις παρισταμένων και ιδιαίτερα για το μέλλον του νησιού μας με τους εξ ανατολών γείτονες. Ο Πρόεδρος του Ρ.Ο.Μ., Αθανάσιος Πλάτων, προσέφερε στον ομιλητή την σημαία του Ομίλου καθώς και αναμνηστικό του 1ου Συνεδρίου της 2484 Ροταριανής Περιφέρειάς μας το όποιο και είχε πραγματοποιηθεί στη Μυτιλήνη. Ακολούθησε το δείπνο με την άψογη όπως πάντα εξυπηρέτηση της διεύθυνσης και του προσωπικού του ξενοδοχείου «Ηλιοτρόπιο» Ήταν μια υπέροχη βραδιά.

Μοιράσου το άρθρο!