Κοινωνία

25/01/2024 - 14:31

"Έφυγες όρθιος… αυτό ήθελες"

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ο Δημήτρης Ρόδος, ο ιδρυτής της εταιρείας ΛΕΣΒΙΓΑΛ (της μεγαλύτερης τυροκομικής εταιρείας στο νησί μας). Το 1968, ιδρύθηκε  από το Δημήτρη Ρόδο στα Χίδηρα Λέσβου το πρώτο τυροκομείο της οικογένειας Ρόδου. Tο 1997, η εταιρεία πέρασε στα χέρια της δεύτερης γενιάς και μετονομάστηκε σε «Αφοί Δ. Ρόδου Ο.Ε.», με το διακριτικό τίτλο ΛΕΣΒΙΓΑΛ

 

Η ΛΕΣΒΙΓΑΛ (Βιομηχανία Γάλακτος Λέσβου)  αναφέρει:

 

Έφυγες όρθιος… αυτό ήθελες

Η ευστροφία και η διορατικότητα σου εκτόξευσε την κτηνοτροφία. Κι η παραγωγή του τυριού ανήλθε από την εποχιακή τυροκόμηση στον εργοστασιακό επαγγελματισμό. Προέδρευσες κι οργάνωσες τον κλάδο κι έτσι το τυρί του τόπου μας πήγε στα πέρατα του κόσμου.

Όμως, δεν ξέχασες τον τόπο που γεννήθηκες. Κι όντας η ζωή κι η ψυχή των Χυδήρων, μπόρεσες σε δύσκολα χρόνια να στρώσεις άσφαλτο στο δρόμο και να βάλεις τηλεφωνία, αποχέτευση κι ύδρευση στο χωριό. Δύο δεκαετίες πριν πολλά άλλα μέρη του νησιού μας.

Πάνω απ΄ όλα αυτά όμως, ήσουν καλός άνθρωπος κι οικογενειάρχης.

Την Κυριακή στις 12 στα Χύδηρα σου λέμε αντίο. Παιδιά, εγγόνια, αδελφός, φίλοι, συγγενείς, συνεργάτες κι όσοι σε εκτίμησαν κι εκτίμησες θα είμαστε εκεί στο χωριό.

Προσέφερες σε όλους πολλά και δε θα ξεχαστείς!

Μοιράσου το άρθρο!