Κοινωνία

20/07/2011 - 15:44

Επιστολή Δημάρχου Λέσβου προς Υπουργό Εσωτερικών για στελέχωση υπηρεσιών ΝΠΔΔ Κοιν Προστασίας Αλληλεγγύης

Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Αποκέντρωσης Χάρη Καστανίδη με κοινοποίηση στους Βουλευτές Λέσβου απέστειλε ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φ. Βουνάτσος ζητώντας τη στελέχωση των υπηρεσιών του Οργανισμού «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης» του Δήμου Λέσβου, επισυνάπτοντας την επιστολή της Προέδρου του Νομικού αυτού Προσώπου κας Αναστασίας Αντωνέλλη προς τον Δήμαρχο, στην οποία περιγράφεται η κατάσταση που επικρατεί σχετικά με το θέμα αυτό. Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Λέσβου αναφέρει:

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Συγχαίροντάς σας για την ανάληψη των νέων καθηκόντων σας, στα οποία είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθείτε με τη γνωστή αποφασιστικότητα και ευθυκρισία σας, έχω την τιμή συνάπτοντάς σας στην παρούσα μου την υπ’ αριθμ. 624/ 18.7.2011 αναφορά της Προέδρου του Οργανισμού «Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης» του Δήμου Λέσβου (ΝΠΔΔ) κυρίας Αναστασίας Αντωνέλη από την οποία αναδύεται ανάγλυφη η τραγική κατάσταση στη στελέχωση με μόνιμους και συμβασιούχους υπαλλήλους των σ’ αυτήν διαλαμβανομένων οργανισμών των τέως 13 Δήμων της Λέσβου, οι οποίοι συγχωνεύτηκαν στο ως άνω Νομικό Πρόσωπο του ενός και μόνο πλέον, ως μη όφειλε, Δήμου Λέσβου. Σημειωτέον ότι ο Δήμος Λέσβου είναι ο μεγαλύτερος δήμος της Ελληνικής επικράτειας με έκταση -1.633,5 τ. χλμ. με περίγραμμα ακτών περίπου 400 χλμ. -με ποικίλο γεωγραφικό ανάγλυφο και κοινωνική σύνθεση, είναι ο 18ος Δήμος σε πληθυσμό και δυστυχώς με χρέη άνω των 30 εκ. Ευρώ, τα οποία παραλάβαμε ως νέα Δημοτική Αρχή.

Κύριε Υπουργέ,

Σας ζητώ τη συναντίληψή σας και τη διενέργεια των νομίμων, ώστε να αντιμετωπιστεί επαρκώς η προσφορά των κοινωνικών ευρύτερα υπηρεσιών του ως άνω Νομικού μας Προσώπου, άλλως θα επισυμβούν με μαθηματική ακρίβεια τα όσα δραματικά εκτίθενται με άκρα λεπτομέρεια στην ως άνω επισυναπτόμενη αναφορά, τα οποία και επ’ ουδενί είμαι διατεθειμένος να αποδεχθώ αμαχητί και αντιλαμβάνεστε πολύ καλά το τι εννοώ μέσα στη γενικότερη κακοδαιμονία της δημοτικής αυτοδιοίκησης για την οποία ποσώς δεν ευθυνόμαστε εμείς ως Δημοτική Αρχή. Τέλος, και το ως άνω εκτιθέμενο πρόβλημα καθώς και για άλλα εξίσου κατεπείγοντα της αρμοδιότητας του Υπουργείου σας, σας ζητώ να μου προσδιορίσετε ένα ολιγόχρονο ραντεβού για να σας τα εκθέσω και προφορικά, πέραν του γραπτού αλλ’ αψύχου σχετικού υπομνήματος που θα σας υποβάλλω».

 

 

Μοιράσου το άρθρο!