Κοινωνία

10/05/2018 - 14:02

Επιτέλους Δικαιοσύνη! Αποφυλακίζονται οι πρόσφυγες για την υπόθεση ζωοκλοπής στη Μόρια

Αποφυλακίζονται  σήμερα οι πρόσφυγες από την Ερυθραία που είχαν φυλακιστεί τον Φεβρουάριο για την υπόθεση της ζωοκλοπής στη Μόρια που είχε συγκλονίσει το νησί.

Τότε είχαν κατηγορηθεί για ζωοκλοπή ενώ ο 55χρονος ιδιοκτήτης είχε πυροβολήσει εναντίον τους και αντιμετωπίζει και εκείνος κατηγορίες της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας, ενώ σειρά στοιχείων που δεν είχαν ελεγχθεί τότε, συνηγορούσαν ότι φυλακίστηκαν λάθος άνθρωποι καθώς δεν ήταν εκείνοι οι επίδοξοι ζωοκλέφτες αλλά βρέθηκαν λίγο αργότερα στην περιοχή.

Από την πρώτη στιγμή ο δικηγορικός κόσμος του νησιού και η κοινότητα των προσφύγων από την Ερυθραία, διατύπωσαν τις ενστάσεις τους , ενώ μετά τα νέα στοιχεία που προέκυψαν και αποδείκνυαν ότι προφυλακίστηκαν λάθος άνθρωποι, ακολούθησε  συμπληρωματική ανάκριση. Με βούλευμά του το συμβούλιο πλημμελειοδικών Μυτιλήνης, αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις πρόσφυγες από την Ερυθραία μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης  που παραπέμπεται στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων.

Οι τρεις νεαροί πρόσφυγες από την Ερυθραία ηλικίας 21, 23 και 24 ετών από τις  23 Φεβρουαρίου βρίσκονται προφυλακισμένοι στις φυλακές της Χίο απ’ όπου αποφυλακίζονται σήμερα.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο ένας εκ των δικηγόρων  τους, Δημήτρης Κουζινινόγλου τονίζοντας ότι «αυτοί οι άνθρωποι δε θα έπρεπε να μείνουν ούτε μία ώρα στη φυλακή , είναι αθώοι και αυτό θα αποδειχθεί στο δικαστήριο».

 

 

ρεπορτάζ Μυρσίνη Τζινέλλη / ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!