Κοινωνία

17/07/2017 - 16:58

Εθελοντική Αιμοδοσία στα Λουτρά

yle="text-align: justify;">• ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017, 5.00 – 10.00 ΜΜ. ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΟΥΤΡΩΝ

 
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΙΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΜΑΤΟΚΡΙΤΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017, 5.30 – 8.00 ΜΜ. ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΛΟΥΤΡΩΝ
 
ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΜΑΣ ΟΤΙ:
Α) Όσοι προσφέρουμε αίμα μόνο για συγγενείς ή φίλους δεν έχουμε αργότερα δικαίωμα να το ζητήσουμε για μας ή το περιβάλλον μας, ενώ αν ανήκουμε σε ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ μπορούμε να το ζητήσουμε. Αχρείαστο να είναι, αλλά επειδή δυστυχώς συμβαίνει να χρειάζεται, ας προνοήσουμε. Ας προσφέρουμε στο συγγενή, στο φίλο, στο συνάνθρωπο ζωή και ελπίδα.
 
Β) Όταν προκύψει έκτακτη ασθένεια ή ατύχημα δεν μπορούμε να βοηθήσουμε άμεσα το δικό μας άνθρωπο, αφού το αίμα που θα δώσουμε χρειάζεται 2-3 μέρες για να ελεγχθεί. Επομένως στα ψυγεία του Νοσοκομείου πρέπει πάντα να υπάρχουν ελεγμένες μονάδες αίματος για κάθε έκτακτη ή τακτική ανάγκη.
 
Γ) ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΙΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ: 
- ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΜΑΔΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ
-ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΟΥΣ ΙΟΥΣ 
-ΜΟΡΙΑΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ (ΑΘΗΝΑ)
 -ΟΣΟ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΙΜΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ
 (ΣΙΔΗΡΟΣ,ΦΕΡΡΙΤΙΝΗ) ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
 
Γ) Οι Εθελοντές Αιμοδότες δικαιούνται δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις σχετικές με την αιμοδοσία, ώστε να προστατεύεται η υγεία τους. Οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρώνονται θα δίνονται από 3 διαθέτες, ύστερα από τηλεφωνική εντολή του ίδιου του Εθελοντή Αιμοδότη, βάσει γραπτού Κανονισμού.
 

Μοιράσου το άρθρο!