Κοινωνία

03/10/2013 - 19:30

Γάμος στη Μαιευτική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

trong>- Μια μέρα πριν γεννηθεί το αγοράκι τους με καισαρική, η 30χρονη Ταξιαρχούλα Χωματά παντρεύτηκε τον σύντροφό της χθες το πρωί παρουσία της Αντιδημάρχου, Αν. Αντωνέλη και με κουμπάρους δύο φίλους


της Ντίνας Βερβέρη / εφημερίδα Τα ΝΕΑ της Λέσβου

Χωρίς νυφικά και κοστούμια, στην εκκλησία ή στο Δημαρχείο, αλλά στην Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης έγινε χθες ο γάμος ενός νέου ζευγαριού, λίγες ώρες πριν φέρουν στον κόσμο το παιδί τους. Ο πρωτότυπος αυτός γάμος έγινε στο δωμάτιο 21 της Κλινικής, όπου νοσηλεύεται από την Τρίτη η 30χρονη, Ταξιαρχούλα Χωματά, επειδή “έσπασαν τα νερά της” νωρίτερα απ’ ό,τι περίμεναν οι γιατροί και η ίδια. Γι’ αυτό μαζί με τον σύζυγό της, πλέον, Στρατή Δελημαρίνο απευθύνθηκαν στον Δήμο και ζήτησαν να γίνει η τελετή του γάμου τους μέσα στο Νοσοκομείο, όπως και έγινε!

Η κ. Χωματά διανύει τον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης της κι ενώ η τελική ημερομηνία που της είχαν δώσει οι γιατροί για τον τοκετό ήταν στα μέσα του μήνα, ο “πελαργός” αποφάσισε να την επισκεφθεί λίγες εβδομάδες πιο νωρίς. Η 30χρονη είχε προγραμματίσει να παντρευτεί τον σύντροφό της στις 7 Οκτωβρίου, στο Δημαρχείο, αλλά “λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο” και στην προκειμένη περίπτωση τον “μπόμπιρα” που αποφάσισε να κάνει την έκπληξη. Έτσι, όταν κατάλαβε το απόγευμα της Τρίτης ότι είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για να γεννήσει το παιδί της, εισήχθη στο Νοσοκομείο όπου θα υποβληθεί σε καισαρική τομή, όπως της έχουν συστήσει οι γιατροί.

Πρόλαβαν τον “πελαργό”

Η καισαρική προγραμματίστηκε για σήμερα το πρωί και το ζευγάρι δεν έχασε χρόνο, αποφασίζοντας να ενωθεί με τα ιερά δεσμά του γάμου πριν την γέννηση του παιδιού του. Μόλις χθες το πρωί επικοινώνησε με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου και η Αντιδήμαρχος, Αναστασία Αντωνέλη μαζί με την Προϊσταμένη του Ληξιαρχείου, Αφροδίτη Τσαμπλάκου έσπευσαν στο Νοσοκομείο για να τελέσουν το μυστήριο! Με μάρτυρες δύο καλούς φίλους του ζευγαριού, αλλά ουσιαστικά και τις άλλες γυναίκες που βρίσκονται στο δωμάτιο της Κλινικής, η 30χρονη και ο σύντροφός της φόρεσαν τις βέρες και υπέγραψαν όλα τα έγγραφα για τον γάμο τους, περιμένοντας μαζί να έρθει στον κόσμο το αγοράκι τους.

Το 7ο παιδί!

Η κ. Χωματά έχει άλλα τρία παιδιά από τον πρώτο της γάμο (δύο κορίτσια και έναν γιο), ενώ τρία παιδιά έχει και ο σύζυγός της, επίσης από τον πρώτο του γάμο (δύο κορίτσια και έναν γιο). Το αγοράκι που θα γεννηθεί σήμερα είναι το 7ο παιδί που θα αποκτήσει η οικογένεια, που είναι πολύ χαρούμενη αφού όλα έχουν πάει καλά μέχρι τώρα.

Η 30χρονη δεν σταματά να χαμογελά για τα ευχάριστα παιχνίδια που της παίζει η μοίρα, αφού αν και εισήχθη στο Νοσοκομείο νωρίτερα απ’ όσο υπολόγιζε, πρόλαβε να παντρευτεί τον σύντροφό της. «Ήρθαν τα πράγματα λίγο διαφορετικά απ’ ό,τι περιμέναμε, αλλά είχαμε πάρει τις αποφάσεις μας και μπορέσαμε και τις κάναμε πράξη. Θα παντρευόμασταν ούτως ή άλλως στις 7 του μηνός στο Δημαρχείο, αλλά αντί να πάμε εμείς στο Δημαρχείο ήρθε η Αντιδήμαρχος εδώ. Το μόνο που θέλω τώρα είναι να πάρω αγκαλιά τον γιο μου και μαζί με τον μπαμπά του να πάμε στο σπίτι μας, στην οικογένειά μας».

Στο πλευρό της συζύγου του βρίσκεται συνεχώς ο Στρατής Δελημαρίνος, που ήθελε όταν το παιδί του γεννηθεί να πάρει κατευθείαν το όνομά του, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στις αρμόδιες Υπηρεσίες. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί σ’ αυτό το δωμάτιο της Μαιευτικής Κλινικής και παντρευτήκαμε και θα γεννηθεί το παιδί μας. Αγαπιόμαστε, περιμέναμε πώς και πώς να ‘ρθει αυτή η μέρα και μάλιστα έλαχε να γίνει ο γάμος μας μέσα στο Νοσοκομείο, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά, όπως μας είπαν οι γιατροί και οι νοσοκόμες».

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής της Μαιευτικής Κλινικής, Βασίλης Κουνέλης, ευχήθηκε στο νέο ζευγάρι “βίον ανθόσπαρτο” και καλούς απογόνους, γνωρίζοντας βέβαια ότι η ευχή του έχει πιάσει ήδη τόπο…

Μοιράσου το άρθρο!