Κοινωνία

29/04/2024 - 13:33

Για την προβολή της αιμοδοσιακής συνείδησης στη Λέσβο

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας μαζί με τον Υπεύθυνο Γραφείου τύπου κ. Περικλή Κουτή, επισκέφθηκαν την πόλη μας. 

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μυτιλήνης, κα. Μ. Ζερβού και η Γραμματέας κα. Α. Γιαννέλλη βρέθηκαν στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Παρόντες ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Καμπούρης, ο Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου κος. Προβέντζας και το υπεύθυνο ιατρικό προσωπικό του Σταθμού Αιμοδοσίας  κα.Τσιρώνη και κα.Ιατρουδέλλη. 

Αναπτύχθηκαν τα θέματα περί αυτάρκειας ή μη αίματος στο νησί της Λέσβου, προσέλκυσης νέων εθελοντών αιμοδοτών, διοργάνωσης επιπλέον αιμοδοσιών εκτός του νοσοκομειακού χώρου. 

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του ΕΚΕΑ συναντήθηκε με όλα τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΑΜ στη νέα, μόνιμη πλέον αίθουσα όπου διενεργούνται οι εθελοντικές αιμοδοσίες. Συνεχάρει το ΔΣ για την άριστη παρουσία του Συλλόγου, επί 30 σχεδόν χρόνια, στο χώρο της Εθελοντικής προσφοράς αίματος τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και σε εθνικό. 

Επισημάνθηκε η αδιάκοπη ανάγκη προώθησης της εθελοντικής προσφοράς αίματος και δόθηκαν κατευθύνσεις για την προβολή της αιμοδοσιακής συνείδησης. 

Μοιράσου το άρθρο!