Κοινωνία

20/12/2012 - 14:08

«Το Χωριό του όλοι μαζί» απαντά στον προβληματισμό... των χορτάτων!

 «Το Χωριό του όλοι μαζί» απαντά στον προβληματισμό... των χορτάτων!

Θ

α θέλαμε, εμείς το δίκτυο  «το Χωριό του όλοι μαζί», να εκφράσουμε τη λύπη μας και παράλληλα τον προβληματισμό μας για μερίδα συμπολιτών μας, που διαμαρτυρήθηκαν για τη διανομή ειδών πρώτης ανάγκης ( τροφίμων, ρούχων και παιχνιδιών) στους πρόσφυγες, οι οποίοι φιλοξενούνται προσωρινά στις κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ , από φορείς –μέλη του δικτύου μας.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι το δίκτυο ονομάστηκε έτσι για το λόγω του ότι εμείς, άνθρωποι και φορείς που το απαρτίζουν, διεκδικούμε τη συγκρότηση μιας κοινότητας, ενός «χωριού, που να εμπερικλείει όλους τους ανθρώπους που έχουν και μοιράζονται τα ίδια ιδανικά με εμάς, για ένα κόσμο και μια γη φιλόξενη, που θα μας χωράει ΟΛΟΥΣ˙ για μια φιλόξενη γη στην οποία η αξία της ανθρώπινης υπόστασης και αξιοπρέπειας θα τοποθετείται πάνω από τα κέρδη.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι για εμάς ΔΕΝ υπάρχει άνθρωπος που να είναι «λαθραίος», περιττός, που η ζωή του αλλά και ο θάνατος του να είναι ανάξιοι αναφοράς, σημασίας, σεβασμού και θρήνου. Δεν υπάρχουν άνθρωποι –απορρίμματα, που μετά την χρήση και εκμετάλλευση τους σαν σκουπίδια να θάβονται σε «ανθρώπινες χωματερές». Για εμάς δεν υφίσταται η διάκριση ανάμεσα σε «εμείς» και «άλλοι». Για εμάς υφίσταται μόνο το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

Υπό το πρίσμα αυτό θα θέλαμε να απαντήσουμε σε όσους εμμένουν στους διαχωρισμούς και τις διακρίσεις μεταξύ «έλληνα» και «ξένου», που διεκδικούν υπηρεσίες και υλικά αγαθά χωρίς ποτέ να προσφέρουν το ελάχιστο που μπορούν σε κάποιον οποιονδήποτε που έχει ανάγκη, ότι είναι αυτοί οι ίδιοι που στην καθημερινότητα πατάνε επί πτωμάτων προκειμένου να βολευτούν, που εκμεταλλεύονται την οικονομική κρίση και την δυσχέρεια των συνανθρώπων τους για να ικανοποιήσουν τα ρατσιστικά, βίαια και αιμοχαρή ένστικτα τους. Και γι’ αυτό, δεν θα τους επιτρέψουμε να εκμεταλλευτούν την κρίση αυτή με το να στρέφουν συμπολίτες, γείτονες, συγχωριανούς, συναδέλφους τον έναν ενάντια στον όλο. Δεν θα τους επιτρέψουμε να μετατρέψουν «τον άνθρωπο λύκο για τον άνθρωπο».

Για τα πρακτικά: η ομάδα υγείας του «χωρίου του όλοι μαζί» προσφέρει εδώ και καιρό εντελώς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας Έλληνες και μη. Επίσης, ρούχα, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης σε όλους ανεξαιρέτως μοιράζονται από τοπικές ΜΚΟ μέλη του δικτύου μας. Επιπρόσθετα, στήριξη και προσφορά βοήθειας έχουμε από τον πατέρα Κύριλο, τους Προσκόπους, το Πανεπιστήμιο και πολλούς πολίτες. Η ανιδιοτελής αυτή προσφορά είναι ανεκτίμητης αξίας και πέρα για πέρα συγκινητική. Σας ευχαριστούμε όλους βαθύτατα.

Μοιράσου το άρθρο!