Κοινωνία

07/12/2015 - 17:34

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι αγάπης για τους μοναχικούς ηλικιωμένους της Μυτιλήνης

Η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του  Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, Αναστασία Αντωνέλλη, κάνει γνωστά τα παρακάτω:

 
25 Δεκεμβρίου, Ημέρα Χριστουγέννων. Στα περισσότερα σπίτια είναι στρωμένο το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και περιμένει την οικογένεια. Όχι όμως σε όλα. Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μονάχοι, γιατί:
Μοναξιά είναι
να μην έχει την έγνοια σου κανείς
ούτε ξένος, ούτε φίλος, ούτε συγγενής.
 
Είναι γνωστό ότι, η Τρίτη Ηλικία πλήττεται  περισσότερο από την κατάθλιψη των Χριστουγέννων. Ιδιαίτερα για  τους μοναχικούς ηλικιωμένους, η εορταστική περίοδος σηματοδοτεί την ενεργοποίηση αναμνήσεων για πρόσωπα που δεν βρίσκονται πια μαζί τους. Αναπόφευκτα άρα, συγκρίνουν τις τωρινές γιορτές με τα ευτυχισμένα Χριστούγεννα των παλιών χαρούμενων χρόνων, με αποτέλεσμα το αίσθημα μοναξιά και κατάθλιψης . 
Εμείς, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Λέσβου, λέμε στους μοναχικούς ηλικιωμένους δημότες μας:
 Φέτος αφήστε το παρελθόν στο παρελθόν. Εμείς είμαστε εδώ και βάλαμε στόχο να ξορκίσουμε το φάντασμα της μοναξιάς  τη μέρα των Χριστουγέννων.  
Με αγάπη και νοιάξιμο, σας προσκαλούμαι  να φτιάξουμε μαζί ένα όμορφο γιορτινό Χριστουγεννιάτικο παρόν!
Εμείς αυτά τα Χριστούγεννα λέμε: Έλα μαζί μας να γιορτάσουμε! Έλα μαζί μας γιατί  δεν είσαι μόνος. 
Είμαστε εδώ και όλοι μαζί θα βάλλουμε τα χνότα της καρδιά μας να λιώσουμε τον πάγο της μοναξιάς, της μέρας των  Χριστουγέννων με αγάπη, αισιοδοξία, πολύ κέφι, κρασάκι, τραγούδι και χορό! 
Προσκαλούμε λοιπόν τους μοναχικούς δημότες κι δημότισσες μας  που είναι άνω των 70 χρόνων, να δηλώσουν συμμετοχή στο μεσημεριανό Χριστουγεννιάτικο γιορτινό μας τραπέζι που θα παραθέσουμε δωρεάν,  στο τηλέφωνο 22510-27501, 22510-45202 εσωτερικό 1, από σήμερα Δευτέρα 7 Δεκέμβρη 2015 μέχρι και την Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2015, στην υπεύθυνη κα Λαγουτάρη. (ο χώρος παράθεσης της εκδήλωσης, θα εξαρτηθεί από τις δηλώσεις συμμετοχής.)
 

Μοιράσου το άρθρο!