Κοινωνία

19/11/2017 - 15:23

Η Αγιάσος με τα πηγαία νερά ... έμεινε χωρίς νερό!

Τ

ον τελευταίο καιρό συχνές είναι οι διακοπές υδροδότησης μεγάλων περιοχών του οικισμού Αγιάσου και μάλιστα χωρίς προειδοποίηση! Ρωτάς τις υπηρεσίες της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάσου και δεν έχουν ούτε αυτές ενημέρωση!

Απευθύνεσαι σε τοπικούς αιρετούς παράγοντες και εισπράττεις άγνοια ή τη μόνιμη πλέον επωδό «Απευθυνθείτε στη ΔΕΥΑΛ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λέσβου). Ο Δήμος δεν έχει καμιά δουλειά!» Όλη αυτή η κατάσταση δημιουργεί μεγάλο εκνευρισμό στους δημότες μας και προκαλεί τη δικαιολογημένη αγανάκτησή τους. Από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής μέχρι και αυτή την ώρα μαρτυρείται παντελής έλλειψη νερού σε πολλά νοικοκυριά και καταστήματα των συνοικιών Μαυριώτη, Καμπούδι και Αγριά. Προβλήματα αναφέρθηκαν και στην περιοχή της Αγοράς.

Συνηθίζεται η διακοπή υδροδότησης κάποιων περιοχών για ορισμένο χρονικό διάστημα, όταν πρόκειται για αποκατάσταση τεχνικής βλάβης στο δίκτυο. Στην περίπτωση αυτή όμως ανακοινώνεται έγκαιρα και με κάθε τρόπο σε ποιες περιοχές και για πόσο χρόνο θα εμφανιστεί το πρόβλημα, για να μπορέσουν οι δημότες να βρουν εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση των πολλών και καθημερινών υδρευτικών αναγκών τους. Εδώ όχι μόνο δεν υπάρχει ενημέρωση, αλλά και άγνοια! Και δυστυχώς οι τακτικές αυτές μαρτυρούν αδιαφορία και έλλειψη σεβασμού απέναντι στον πολίτη!
 
Δεν επιτρέπεται να μένει χωρίς νερό για ολόκληρες μέρες η ορεινή και δροσόλουστη Αγιάσος με τόσα πηγαία νερά, με τόσα μεγάλα υδρευτικά έργα που εκτελέστηκαν τουλάχιστον την τελευταία δεκαπενταετία! Οι όποιες βλάβες πρέπει να εντοπίζονται και να επισκευάζονται άμεσα!!! Το νερό είναι το σπουδαιότερο φυσικό και δημόσιο αγαθό, είναι η πηγή της ζωής και η ίδια η ζήση μας!!!
 
 
 
 
από την ιστοσελίδα agiasos.gr

 

Μοιράσου το άρθρο!