Κοινωνία

01/09/2017 - 06:20

Η δράση «Πακέτο Βρίσα» μπαίνει στην τελική της ευθεία

 

Σιγά-σιγά τα φώτα της δημοσιότητας απομακρύνονται από την σεισμόπληκτη Βρίσα και την ευρύτερη περιοχή, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι και οι ανάγκες του τοπικού πληθυσμού σταματούν να υφίστανται. Γι’ αυτόν τον λόγο μια μεγάλη ομάδα εθελοντών, προχώρησε στην οργάνωση της δράσης «Πακέτο Βρίσα», που έχει σαν στόχο, όχι να λύσει το οικονομικό πρόβλημα των σεισμόπληκτων παιδιών (η ζημία που έχει υποστεί η κάθε οικογένεια είναι ανεκτίμητη οικονομικά και ψυχικά), άλλα να δώσει λίγη χαρά στους μαθητές της περιοχής.

 

Στο πλαίσιο της δράσης και έχοντας την εμπειρία οργάνωσης ανάλογης αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας σε πυρόπληκτους μαθητές της περιοχής της Ηλείας το 2008  προχωρήσαμε στην καταγραφή των σωματομετρικών του σεισμόπληκτου ανήλικου πληθυσμού της Βρίσας αλλά και της ευρύτερης σεισμόπληκτης περιοχής. Τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιούνται για τη διαμόρφωση ατομικών πακέτων, προσαρμοσμένων στις ιδιαίτερες ηλικιακές και σωματομετρικές ανάγκες κάθε μαθητή, τα οποία περιλαμβάνουν ενδύματα, υποδήματα, εσώρουχα (όλα ελληνικής κατασκευής) και σχολικά είδη.

 

Η δράση δεν διαχωρίζει τα παιδιά σε γόνους άπορων ή ευκατάστατων οικογενειών, ή οικογενειών που το οίκημά τους κατέρρευσε ή έμεινε όρθιο. Όλα τα παιδιά θα είναι αποδέκτες των ίδιων ειδών, ενώ μέριμνά μας είναι η διασφάλιση της καλύτερης ποιότητας των ειδών που θα τοποθετηθούν στα πακέτα, σεβόμενοι την αξιοπρέπεια των παραληπτών.

 

Οι παραλήπτες των πακέτων

 

Από το ξεκίνημα της δράσης έχουν καταγραφεί 125 σεισμόπληκτα παιδιά, κάτοικοι των χωριών της Βρίσας, Λισβορίου και Σταυρού, τα οποία επλήγησαν από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017.

 

Ήδη ο Σύλλογος Γονέων Μαθητών Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Βρίσας, μετά από πολυήμερη συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων Γυμνασίου Πολιχνίτου και Λυκείου Πολιχνίτου, εξασφάλισε την αναδοχή για τα 52 πακέτα των μαθητών ευθύνης του. Υπολείπονται 73 ακόμα πακέτα, τα οποία αναζητούν αναδόχους.

 

Με δεδομένο το προφίλ των παιδιών, που θα λάβουν αυτά τα πακέτα, άλλα και του τρόπου προμήθειας των προϊόντων (απευθείας από παραγωγικές και εισαγωγικές εταιρείες ή μέσω επαγγελματιών του νησιού, οι οποίοι δεν θα κομίσουν κέρδος) το ποσό των 150 €/πακέτο, επαρκεί να καλύψει το κόστος αγοράς εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων.

 

Σε περίπτωση που ο αριθμός των αναδόχων, είναι μεγαλύτερος του αριθμού των μαθητών, τότε γιατί όχι... και ένα δεύτερο πακέτο τα Χριστούγεννα!

Πως μπορείτε να βοηθήσετε

Οι ανάδοχοι (φυσικά πρόσωπα, εταιρείες, φορείς, σύλλογοι ή ακόμα και παρέες συμπολιτών μας) που επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά στην προσπάθεια, καλούνται να συμπληρώσουν την σχετική φόρμα που θα βρουν στην ιστοσελίδα vrisa.lesvos.live.

Όλα τα παραστατικά (αποδείξεις είσπραξης δωρεών από αναδόχους των πακέτων, τιμολόγια αγοράς προϊόντων και μεταφορικών, αναλώσιμων ή ειδών συσκευασίας), θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα, μετά την ολοκλήρωση της δράσης, αλλά θα αποσταλούν και ηλεκτρονικά, στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των αναδόχων.

Η δράση «Πακέτο Βρίσα» ξεκίνησε από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Λέσβου και υλοποιείται από εθελοντές με την υποστήριξη της ομάδας ΙΔΕΑ.

Συντελεστές δράσης: Σύλλογος Γονέων των Μαθητών Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Πολιχνίτου, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Πολιχνίτου, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Πολιχνίτου, Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Λέσβου

Χορηγοί/Υποστηρικτές δράσης: Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Δήμος Λέσβου, Hellenic Seaways, Blue Star Ferries, Μεταφορική Καλλονής, ΕΦΑΜ, Μεταφορική Μαργαρίτης,  Δικηγορική Εταιρεία ΣΥΝ ΔΙΚΑΙΩ

Χορηγοί επικοινωνίας: Lweb, Digapictures, K44 Design Studio, Εφημερίδα Πολιτικά, Εφημερίδα Δημοκράτης

Ευχαριστούμε επίσης τον καλλιτέχνη Χρήστο Θηβαίο για την υποστήριξή του!

Στις φωτογραφίες, μαθητές της Μυτιλήνης ετοιμάζουν τα πακέτα για τους συνομήλικούς τους από την Βρίσα και την ευρύτερη περιοχή.

Φωτογραφίες: Ιγνάτης Τσικνής

Μοιράσου το άρθρο!