Κοινωνία

16/07/2017 - 19:53

Η κατασκηνωτική περίοδος των Προσκόπων της Λέσβου

Άλλο ένα όμορφο αλλιώτικο καλοκαίρι ζουν τα Λυκόπουλα (παιδιά ηλικίας έξη έως 11 ετών), οι Πρόσκοποι (νέοι έφηβοι ηλικίας 12 έως 15 ετών) και οι Ανιχνευτές (μεγάλη έφηβοι ηλικίας 16 έως 18 ετών) των Συστημάτων της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Λέσβου.

 

Η φετινή κατασκηνωτική περίοδος των Προσκόπων της Λέσβου ξεκίνησε με την κοινή κατασκήνωση της 2ης και της 3ης Αγέλης Λυκοπούλων του 2ου Συστήματος Προσκόπων και του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης από τις 3 ως τις 8 Ιουλίου στο κάτω μέρος του δάσους της Αχλαδερής,.

Στη διάρκεια της κατασκήνωσης τους τα Λυκόπουλα έζησαν ένα μοναδικό «ταξίδι στους πέντε ωκεανούς»… του Κόλπου της Καλλονής! Όλα αυτά σε έναν μοναδικό μυστηριακό κόσμο κεφιού και γνώσεων. Το Σαββάτο 8 Ιουλίου το βράδυ η «πυρά λήξης» την κατασκήνωση της Αγέλης σήμανε το τέλος του παιχνιδιού κι των όσων σημαντικών τα Λυκόπουλα έμαθαν αυτήν την προσκοπική χρονιά.

 

Μέσα στο δάσος της Αχλαδερής τώρα από τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, κάτω από γέρικα πεύκα ζουν οι πρόσκοποι της 2ης ομάδας Προσκόπων και της 3ης Ομάδας Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης. Επί 10 ολόκληρες μέρες και μέχρι την Πέμπτη 20 Ιουλίου ζουν το όνειρο της μοναδικής προσκοπικής ζωής στη φύση. Στο μοναδικά όμορφο φυσικό περιβάλλον του δάσους και της θάλασσας της αρχαίας Πύρρας, οι Πρόσκοποι της Μυτιλήνης γνωρίζουν παίζοντας τη φύση της περιοχής.

Μετά τη αποχώρηση των προσκόπων της Μυτιλήνης στον ίδιο χώρο θα κατασκηνώσουν πρόσκοποι Συστήματος της Θεσσαλονίκης

 

Οι Ανιχνευτές της Μυτιλήνης στο μεταξύ δουλεύουν εντατικά προετοιμάζοντας  τη μεγάλη καλοκαιρινή δράση τους στη Λήμνο, η οποία θα ξεκινήσει την 1η Αυγούστου.

 

Τη σκυτάλη των καλοκαιρινών δράσεων των Προσκόπων της Μυτιλήνης θα πάρουν το δεύτερο 15θήμερο του Αυγούστου, οι δράσεις των Προσκόπων της Μήθυμνας.

Μοιράσου το άρθρο!