Κοινωνία

10/12/2014 - 09:24

« Η Wehrmacht στην προκυμαία Μυτιλήνης»

Η επώνυμη επιστολή που ακολουθεί είναι από έναν ενεργό πολίτη της Λέσβου. Αξίζει να τονιστεί ότι ο επιστολέας είναι γιος αστυνομικού στη Λέσβο. Αφού πούμε μπράβο για το θάρρος της γνώμη που διαθέτει, ελπίζουμε η επιστολή του να προβληματίσει και την τοπική ηγεσία της Αστυνομίας και μερίδα τοπικών ΜΜΕ (κυρίως εφημερίδες και τοπική τηλεόραση) που "στρογγυλοποιούν την αλήθεια" για να έχουν καλές σχέσεις με την Αστυνομία.... Στην εποχή των social media και του διαδικτύου πόση "στρογγυλοποίηση" να κάνεις;  Σσσσ! μας βλέπουν ! ! !

 

Αναλυτικά η επιστολή:

«Προς την τοπική ηγεσία της Αστυνομίας

Η Μυτιλήνη δεν είναι Εξάρχεια. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

Παρακολουθούσα στην Προκυμαία διερχόμενος μαζί με άλλους συμπολίτες μας και απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο την συγκέντρωση της νεολαίας, που πέρα από τα φραστικά ήταν εντελώς ήρεμη, όταν αναίτια, προκλητικά, με συμπεριφορά WERMACHT, οι Πραιτοριανοί σας κρυμμένοι πίσω από την ασπίδα και το κράνος (αλήθεια ποια η διαφορά από τους κουκουλοφόρους;) επιτέθηκαν με χημικά στο πλήθος, χρησιμοποιώντας και βία.

Αυτή η συμπεριφορά δημιούργησε πανικό, αλλά και ΟΡΓΗ στο πλήθος, όπου οι μισοί και πλέον δεν ήταν διαδηλωτές, γιατί εκείνη την ώρα (ώρα περιπάτου) στην Προκυμαία υπήρχαν ηλικιωμένοι, γονείς με παιδιά αλλά και περίεργοι. Αναγκάσατε τον κόσμο να φωνάξει το γνωστό σύνθημα "Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι".

Αναγκάσατε και εμένα παρότι γιος αστυνομικού ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΧΙ ΟΜΟΙΟΥ ΣΑΣ να φωνάξω και εγώ "Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι" και να με φέρετε σε δύσκολη θέση απέναντι στους φίλους μου αστυνομικούς, τον Κυριάκο, τον Φώτη, τον Γιώργο, τον Μιχάλη κι άλλους, παρότι και αυτοί ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΑΣ.

ΣΤΕΙΛΑΤΕ αδέλφια, παιδιά, φίλους κρυμμένα πίσω από κράνη και ασπίδες ΕΝΑΝΤΙΟΝ αδελφών, παιδιών, φίλων.

Κύριοι χρυσοαστεράκηδες ντροπή σας. Εσείς που πάντα λάθος μέτρα σχεδιάζετε, ο μόνος κίνδυνος που αντιμετωπίζετε είναι να πέσει το κεφάλι σας η εικόνα του Χριστού που είναι πάνω από την καρέκλα σας (αλήθεια μήπως παίρνετε και επίδομα επικινδυνότητας γι’ αυτό;).

ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ και θα πρέπει να επέμβει η δικαιοσύνη, γιατί η ηγεσία σας σίγουρα θα σας καλύψει. Δεν ήμουν παρών στα όσα συνέβησαν στους πίσω δρόμους, αλλά αν κρίνω από την συμπεριφορά σας στο Δημοτικό Θέατρο είναι σίγουρο ότι ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΤΕ.

Πέραν του εσκεμμένου (ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ) είστε ανίκανοι, αφού δεν τιμάτε τα χρυσά σας αστέρια. Εάν αληθεύει ότι φέρατε ενισχύσεις από άλλα μέρη είστε διπλά υπεύθυνοι. Εάν χρησιμοποιήσατε ληγμένα χημικά και εδώ οφείλει να επέμβει η δικαιοσύνη. Εάν η ηγεσία σας εδώ και 6 χρόνια είχε επίσημα ζητήσει συγγνώμη για την άγρια δολοφονία του ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ να είστε σίγουροι ότι οι νέοι μας θα είχαν διαφορετική συμπεριφορά.

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΧΕΙΑ, ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.

Χωρίς εκτίμηση»

ΕΥΣΤ. ΚΟΥΛΟΥΜΑΡΙΕΤΟΣ

ΧΑΛΙΚΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

 

αρχική δημοσίευση επιστολής  εφημερίδα Τα ΝΕΑ της Λέσβου

Η Βέρμαχτ (γερμ. Deutsche Wehrmacht = γερμανική αμυντική δύναμη) είναι το όνομα των γερμανικών ένοπλων δυνάμεων από τις 16 Μαρτίου 1935 μέχρι τις 20 Αυγούστου 1946.

Μοιράσου το άρθρο!