Κοινωνία

17/10/2014 - 08:13

Κανιβαλισμός στο κέντρο της Μυτιλήνης.

Τ

ο σημερινό  δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ μας  ξεπερνά... είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι στην πόλη της Μυτιλήνης υπάρχουν τέτοια ανθρωποειδή... τι ψυχή μπορούν να κουβαλούν όσοι έκαναν μια τέτοια απαράδεκτη και αισχρή ενέργεια. Όπως αναφέρει και η εφημερίδα είναι  ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ!


Της Ανθής Παζιάνου / εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

Δεν μπορεί να εξηγηθεί  ούτε με όρους οικονομικούς κρίσης  ούτε με τη λογική, ο κανιβαλισμός στον οποίο έχουν οδηγηθεί κάποιοι που  προκειμένου να σπιλώσουν την υπόληψη ενός ανθρώπου, έχουν οδηγηθεί σε μια άνευ προηγούμενο διαπόμπευση.

Σοκαρισμένη είναι μια ολόκληρη γειτονιά στο κέντρο της Μυτιλήνης , αλλά και όσοι πέρασαν από αυτή, χθες και προχθές το πρωί, όπου αντίκρισαν αφίσες με το ονοματεπώνυμο γυναίκας  και την αναφορά ότι είναι φορέας του AIDS

Μέχρι χτες το πρωί, περίοικοι και εργαζόμενοι στην περιοχή μάζευαν τις πεταμένες φωτοτυπίες που είχαν «μοιραστεί» κατά δεκάδες σε διάφορα σημεία, προκαλώντας σοκ και οργή στους περαστικούς που τις αντίκριζαν.

Η καταδικαστέα πράξη, πέραν των λόγων που την υποκίνησαν και δεν είμαστε σε θέση να τους γνωρίζουμε, έγκειται στο ότι ο δράστης ή οι δράστες φωτοτύπησαν ιατρική γνωμάτευση νοσοκομείου των Αθηνών ότι η εν λόγω γυναίκα έχει λοίμωξη του Ιού Ανθρώπινης Ανοσοανεπάρκειας (Human Immunodeficiency Virus - HIV) και το Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας (AIDS), νόσος του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος που προκαλείται από τον ιό της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας.

Φωτοτύπησαν δηλαδή και μοίρασαν αντίγραφα της ιατρικής γνωμάτευσης με το
πλήρες ονοματεπώνυμο της ασθενούς!

 

 

up date Lesvosnews.net 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι φωτοτυπίες που κυκλοφορόρησαν έκαναν λόγο για ιο HPV (Human papilloma virus,κάποιες μορφές του HPV μπορούν να προκαλέσουν κονδυλώματα, ενώ κάποιες άλλες μορφές μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση. Όλοι οι υπότυποι του HPV μεταδίδονται μέσω δερματικής επαφής και, επομένως, δεν απαιτείται πλήρης σεξουαλική επαφή για τη μετάδοση) και ασφαλώς δεν έχουν σχέση με τον  HIV που έχει συνδεθεί με το AIDS. Ο  HPV είναι ένας συνηθισμένος ιος και δεν έχει καμία σχέση με το θανατηφόρο ιο HIV.

Όπως και να ' χει αυτό που μένει είναι η διαπόμπευση μιας κοπέλας από τον πρώην φίλο της.

 

Ανακοίνωση από την "Πρωτοβουλία"

 

«Ως πότε θα ανεχόμαστε τους λίγους που μας δυσφημίζουν;»

Ντροπή και οργή για τον δράστη προκαλεί η πρόσφατη διανομή αφισών στην πόλη της Μυτιλήνης, μέσω των οποίων δημοσιοποιήθηκε η ταυτότητα ενός συμπολίτη μας, φέροντάς τον (αληθώς ή ψευδώς) ως φορέα του HIV, δηλαδή του ιού που προκαλεί το AIDS.

Πέρα από την ποινικά κολάσιμη πλευρά της δημοσίευσης προσωπικών (και δη ιατρικών) δεδομένων ή της διασποράς ψευδών προσωπικών πληροφοριών, η συγκεκριμένη ενέργεια, όποια και αν ήταν τα κίνητρα που την υποκίνησαν,  αποτελεί πράξη ακραίας βαρβαρότητας, μηδενικής αξιοπρέπειας και χαώδους έλλειψης σεβασμού στον συνάνθρωπο. Καθένας που αισθάνεται ότι θίγεται από οποιαδήποτε πράξη τρίτων, μπορεί και οφείλει να απευθύνεται στις αρχές αντί να επιλέγει την αυτοδικία, η οποία οδηγεί μαθηματικά σε ζουγκλοποίηση της κοινωνίας.

Αν και σαφώς η κύρια συνέπεια της εν λόγω πράξης είναι η κατάφωρη παραβίαση βασικών δικαιωμάτων του ατόμου, δυστυχώς ως παράπλευρη επίπτωση προκύπτει και η ηχηρότατη δυσφήμιση του τόπου μας. Η είδηση έχει ήδη μεταδοθεί από τα περισσότερα κεντρικά μέσα ενημέρωσης και δεν αποκλείεται η διάδοσή της και εκτός της χώρας. Οι πολίτες της Λέσβου δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ανεχόμαστε να δυσφημιζόμαστε ακόμα και διεθνώς, εξαιτίας λίγων θερμοκέφαλων ή απολίτιστων μονάδων ανάμεσά μας.

Αναμένουμε το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας.

 

Γραφείο Τύπου

Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λέσβου

 

Μοιράσου το άρθρο!