Κοινωνία

11/07/2014 - 06:18

Λέσβος: 56 νεογέννητα κουτάβια πεταμένα στα σκουπίδια....

yle="text-align: justify;">Ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστατευτων Ζώων "Η Κιβωτος"  μας ενημερώνει:

Πενήντα έξι. Πενήντα έξι νεογέννητα κουτάβια πεταμένα στα σκουπίδια, κλεισμένα μέσα σε πλαστικές σακούλες, παρατημένα στη μέση του πουθενά. Και, όχι, ΔΕ μιλάμε για κουτάβια που γέννησαν αδέσποτα σκυλιά.
 
Πενήντα έξι παρατημένα κουτάβια από την 1 Ιουνίου μέχρι και την 9 Ιουλίου 2014. Πενήντα έξι πεταμένα κουτάβια μέσα σε 40 μέρες, δηλαδή ΤΡΙΑ νέα κουτάβια κάθε ΔΥΟ μέρες. Πενήντα έξι κουτάβια για τα οποία μάθαμε εμείς στην ΚΙΒΩΤΟ, επειδή κάποιοι επικοινώνησαν μαζί μας ζητώντας βοήθεια: μπορείτε να φανταστείτε πόσα είναι τα κουτάβια που πετάχτηκαν στο δρόμο και για τα οποία δεν μάθαμε ποτέ τίποτα. Πενήντα έξι, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ λοιπόν, πεταμένα κουτάβια από κυνηγούς που έκριναν ότι η νέα γέννα «δεν κάνει για κυνήγι», από κτηνοτρόφους που «χρειάζομαι μόνο 2 νέα σκυλιά, τι να τα κάνω τα υπόλοιπα», από «φιλόζωους» της κακιάς ώρας που ήθελαν το σκυλί τους «να γεννήσει, γιατί αυτή είναι η φύση του» -αλλά δεν ήθελαν τα «παραπανίσια» κουτάβια-, από τον συρφετό εκείνων των ιδιοκτητών που αφήνουν τα δικά τους σκυλιά να κυκλοφορούν ελεύθερα και ανεξέλεγκτα, και όταν έρθει η σκυλίτσα τους και μείνει έγκυος πετάνε τα κουτάβια- και την ξανα-αμολάνε στους δρόμους.
 
Αυτά τα πενήντα έξι κουτάβια είναι μια θλιβερή υπενθύμιση ότι κυκλοφορούν πάρα πολλά ζώα στη Λέσβο. Και όχι, δεν εννοούμε αυτά τα πενήντα έξι κουτάβια, ούτε τα δεκάδες ενήλικα εγκαταλειμμένα ζώα που βλέπουμε στους δρόμους μας, να ζητιανεύουν λίγη τροφή. Εννοούμε τα δίποδα ζώα που έχουν όνομα και επίθετο, που οδηγούν αυτοκίνητο, που έχουν σύζυγο και παιδιά, που έχουν εργασία και κινητό τηλέφωνο, που τα βλέπουμε δίπλα μας στη δουλειά, στη γειτονιά, στο supermarket, στο δρόμο, που ανταλλάσουμε μια καλημέρα ή δυο βιαστικές κουβέντες, είναι αυτά ακριβώς τα ΖΩΑ τα οποία επειδή έχουν ανθρώπινο πρόσωπο κάνουμε το λάθος να νομίζουμε ότι έχουν και ανθρωπιά.
 
Ήρθε η ώρα να μειώσουμε τα ‘δίποδα ζώα’ στη Λέσβο. Και για να γίνει αυτό πρέπει να βοηθήσουμε όλοι. Αν γνωρίζετε οποιαδήποτε περίπτωση όπου τα κουτάβια που γέννησε το ιδιόκτητο θηλυκό σκυλί κάποιου γείτονα ή γνωστού σας «υιοθετήθηκαν» ή απλά εξαφανίστηκαν εν μία νυκτί, επικοινωνήστε μαζί μας στο inbox της ΚΙΒΩΤΟΥ Μυτιλήνης στο FB ή kivotosmitilini@gmail.com , για να ελέγξουμε το περιστατικό και να καταγγείλουμε την όποια εγκατάλειψη στις αρχές.
 
Βοηθήστε μας να σταματήσουμε τα δίποδα ζώα που ζουν ανάμεσά μας να γεμίζουν με καινούργια αδέσποτα τους δρόμους της Λέσβου.
 
 
[ενδεικτικές φωτογραφίες των κουταβιών που εγκαταλείφθηκαν τις τελευταίες 40 ημέρες ]  
 

Μοιράσου το άρθρο!