Κοινωνία

14/02/2017 - 21:07

Λιτάνευση των λειψάνων του Αγίου Βαλεντίνου - Σκοτεινός ο ναός του Αγ. Θεράποντα

Μ

ε τη λιτάνευση των λειψάνων του Αγίου Βαλεντίνου από την καθολική εκκλησία της Μυτιλήνης στην οδό Ερμού και στην Προκυμαία της πόλης, ολοκληρώθηκαν οι 15θήμερες εκδηλώσεις για «τον Άγιο Βαλεντίνο της Μυτιλήνης» που οργανώθηκαν άλλες από εθελοντές της οργάνωσης ΙΔΕΑ και άλλες από το Δήμο Λέσβου. Εντυπωσιακή η συμμετοχή στη θεία λειτουργία που προηγήθηκε αλλά και στη λιτανεία Αφρικανών μεταναστών και προσφύγων στη Μυτιλήνη από το Κονγκό και τη Νιγηρία. Δυο μάλιστα από αυτούς κρατούσαν τα λείψανα του Αγίου μαζί με καθολικούς ιερείς.

Ο Αρχιεπίσκοπος παντός Αιγαίου της Καθολικής Εκκλησίας κ. Νικόλαος δήλωσε ευχαριστημένος από τις εκδηλώσεις και ευχαρίστησε τους πολλούς Ορθοδόξους της Μυτιλήνης που παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία και τη λιτάνευση. Ας σημειωθεί ότι παρών στις εκδηλώσεις ήταν και ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στη διάρκεια της λιτάνευσης ο γειτονικός ναός του Αγίου Θεράποντος, σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης, παρέμεινε σκοτεινός αν και πάντα είναι φωταγωγημένος εξωτερικά. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες ο ναός δεν έμεινε σκοτεινός εσκεμμένα μέχρι τις 8 παρά 10 το βράδυ, αλλά εκείνη την ώρα λέχθηκε ότι ανάβουν τα φώτα. Ο ιερατικός προϊστάμενος του ναού είχε ταχθεί ακόμα και εναντίον της χρήσης φωτογραφίας που εικονίζει το ναό στη αφίσα των εκδηλώσεων. Ενώ στο παρελθόν με κηρύγματα του αναφερόταν «σε καθαίρεση και αφορισμό όσων συμπροσευχηθούν με τους αιρετικούς καθολικούς».

 

Στρατής Μπαλάσκας / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο!