Κοινωνία

07/04/2016 - 08:02

Μνημόνιο συνεργασίας για τους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες

Άλλος ένας κρίκος προστίθεται στην αλυσίδα που έχει δημιουργηθεί για τη προστασία των ασυνόδευτων προσφυγοπουλων.


Υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και των Παιδικών Χωριών SOS, με το οποίο θα προσφέρονται ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και εκπαίδευσης σε 40 ασυνόδευτους ανήλικες πρόσφυγες, των οποίων τα αιτήματα στέγασης εκκρεμούν.



Το υπουργείο και το κέντρο κοινωνικής πρόνοιας θα προσφέρουν τη διαμονή, τη σίτιση και τη νομική κάλυψη για την επανασύνδεση των παιδιών με τις οικογένειές τους και τα Παιδικά χωριά SOS μέσω δωρεάς από τη Διεθνή τους Ένωση, θα προσφέρουν το σύνολο της μισθοδοσίας και των εισφορών του επιστημονικού και ψυχοπαιδαγωγικου προσωπικού που απαιτείται για τη λειτουργία των ξενώνων.

Το πρόγραμμα αποφασίστηκε με πρωτοβουλία της αρμόδιας υπουργού κυρίας Θεανώς Φωτίου και περιλαμβάνει στέγαση και φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων σε δομές του υπουργείου σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

Η έναρξη του προγράμματος είναι άμεση και η συμφωνία έχει εξάμηνη διαρκεια που μπορεί να επεκταθεί για άλλους έξι μήνες για άλλες κρατικές δομές, που βρίσκονται εντός της Αττικής.

Η παραπάνω σημαντική συμφωνία και ενέργεια προστίθεται στις δράσεις που προσφερουν τα Παιδικά Χωριά SOS, πάντα μέσω της δωρεάς της Διεθνούς Ένωσης, από τον Δεκέμβριο 2015 στον Ελαιώνα, στη Μόρια και στο Απάνεμο στη Λέσβο και στα Διαβατά, μαζί με προσφορά ειδών για παιδιά ηλικίας έως 5 ετών.

Μοιράσου το άρθρο!