Κοινωνία

04/01/2012 - 12:30

Μονάδα Εμφραγμάτων από τις 20 Ιανουαρίου στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης - Σύσκεψη στην Περιφέρεια για τη νέα πτέρυγα

Σ

ύνταξη: Δήμητρα Λαχουρή / ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

Μονάδα εμφραγμάτων θα λειτουργήσει από τις 20 του μήνα στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπως δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο Διοικητής του Νοσηλευτικού Ιδρύματος κ. Κατσιφαράκης. Η Μονάδα θα λειτουργήσει σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο τριών κλινών στην  Καρδιολογική Κλινική και έχει εξοπλιστεί με όλα τα μηχανήματα ενώ θα υποστηρίζεται από τους πέντε γιατρούς της  Καρδιολογικής Κλινικής και επτά νοσηλευτές.

Με τη λειτουργία της όπως είπε ο Διοικητής του Νοσοκομείου θα απελευθερωθούν οι τρεις από τις πέντε θέσεις της Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που μέχρι σήμερα διατίθεντο για την νοσηλεία των εμφραγματιών. Για την εύρυθμη λειτουργία της πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί σύσκεψη στο Γραφείο του Διοικητή του Νοσοκομείου με την συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και συνδικαλιστών.

Από την σύσκεψη διαπιστώθηκε η σύμφωνη γνώμη όλων των φορέων για τη λειτουργία της Μονάδας τόνισε στην ΕΡΑ Αιγαίου ο κ. Κατσιφαράκης  και εξήρε την διάθεση όλων να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να λειτουργήσει η Μονάδα άμεσα. Επίσης χαρακτήρισε απολύτως δικαιολογημένα τα ερωτήματα που θέτουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και επεσήμανε ότι τα όποια προβλήματα θα επιλυθούν και θα απαντώνται συν τω χρόνω.

Αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες υγείας στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σημαντικά αναμένεται να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες υγείας στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά από έργα και ενέργειες. Στις 12 του μήνα αναμένεται να ανοίξουν οι προσφορές για τον αξονικό τομογράφο ενώ εντός των ημερών θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την προμήθεια του μαγνητικού τομογράφου. Επίσης το Νοσοκομείο της Μυτιλήνης θα εξοπλιστεί και με ψηφιακό μαστογράφο αξίας 300.000 ευρώ. Αναφερόμενος στα έργα ο κ. Κατσιφαράκης, Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, τόνισε ότι στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ θα γίνει η αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας ενέργεια για την οποία θα διατεθεί το ποσό του 1 εκ. ευρώ ενώ στο πλαίσιο της συνοσηρότητας έχουν όπως είπε προκηρυχθεί προγράμματα κατάρτισης προσωπικού αξίας 1.300.000 ευρώ.

 

 

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Νάσου Γιακαλή, ευρεία σύσκεψη για την προώθηση και προκήρυξη του σημαντικού για το νομό μας έργου της ανακαίνισης των υποδομών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης «Κατασκευή Νέας Πτέρυγας – Νέος Εξοπλισμός», συνολικού προϋπολογισμού 25.500.000 ευρώ.

 

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑΝΟΜ κ. Γιάννης Φωτάκης, ο Διοικητής του Γ. Νοσοκομείου Μυτιλήνης κ. Δημήτρης Κατσιφαράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Ν. Λέσβου κ. Ηρακλής Βερβέρης, ο Διοικητικός Διευθυντής του Γ. Νοσοκομείου Μυτιλήνης κ. Αντώνης Γιαννάκης και Υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας, της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν διεξοδικά διαδικαστικά θέματα του έργου, προκειμένου να προκηρυχθεί άμεσα με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του τους 36 μήνες.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής με την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ευχαρίστησε όλους για την καλή συνεργασία των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και δεσμεύτηκε προσωπικά ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να δοθεί το έργο ολοκληρωμένο για χρήση στην τοπική κοινωνία.

 

Χαρακτηριστικά δήλωσε:

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ Βορείου Αιγαίου και με την ολοκλήρωσή του θα συμβάλει αποφασιστικά στην αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος καλοκαιριού θα αναδειχθεί ανάδοχος του έργου και με τη συνεχή μας παρακολούθηση, ευελπιστούμε στο να παραδώσουμε στους πολίτες μέσα στο 2015 ένα από τα σημαντικότερα έργα των τελευταίων δεκαετιών. Μπαίνουμε με μεγάλη χαρά στην τελική ευθεία και θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα, τόσο τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑΝΟΜ κ. Γιάννη Φωτάκη, όσο και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης κ. Δημήτρη Κατσιφαράκη».

 

Για το σημαντικό ετούτο έργο που μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, μίλησε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑΝΟΜ, χαρακτηρίζοντας «καθοριστική τη συνδρομή του Περιφερειάρχη» για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ. Από την πλευρά του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, ευχαριστώντας δημόσια τον κ. Γιακαλή που «πήρε πάνω του το έργο την πιο κρίσιμη στιγμή», δήλωσε ευτυχής για το γεγονός ότι το 2011 έκλεισε με την ένταξη του έργου και το νέο έτος βρήκε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συζητούν για τις νέες προδιαγραφές για το Νοσοκομείου Μυτιλήνης.  

Μοιράσου το άρθρο!