Κοινωνία

12/01/2024 - 11:19

Μυτιλήνη, αλληλεγγύη στην πράξη - "Να βάλουμε πρόσθετο μέλος στο Μπάμπη, να τον βλέπουμε όρθιο!"

«Ευχαριστώ τους ανθρώπους» - Συγκινημένη η μητέρα του 21χρονου Μπάμπη που ακρωτηριάστηκε

του Στρατή Σαμιώτη / εφημερίδα Τα ΝΕΑ της Λέσβου

Τα άμεσα αντανακλαστικά που έδειξε η τοπική κοινωνία για την υποστήριξη του 21χρονου Μπάμπη, που ακρωτηριάστηκε τον Οκτώβριο μετά από τροχαίο ατύχημα με το μηχανάκι του στο δρόμο προς Θερμή, όταν συνέθλιψε το αριστερό του πόδι αγροτικός ελκυστήρας, όχι μόνο συγκινούν, αλλά δείχνουν και το μεγαλείο των κατοίκων της ακριτικής περιοχής μας.

Δεκάδες είναι μέχρι τώρα οι κάτοικοι της Λέσβου που “ενώθηκαν”, εκδηλώνοντας ενδιαφέρον και επικοινωνώντας τηλεφωνικά με την οικογένεια, ώστε να προσφέρει ο καθένας από το υστέρημά του και να καλυφθεί το ποσό της δικής τους συμμετοχής που ανέρχεται στα 2.400 ευρώ (αλλά έχουν συγκεντρωθεί τα 1.000 ευρώ όπως γράψαμε από φίλους και συγγενείς), ώστε ο νεαρός να αποκτήσει σύντομα ένα τεχνητό μέλος που θα του δώσει τη δυνατότητα να σταθεί ξανά στα πόδια του. Σημειώστε ότι είναι και πατέρας αγοριών 1 και 2,5 ετών και ο ίδιος παιδί πολύτεκνης οικογένειας με άλλα 3 αδέρφια, ένα 15χρονο και δίδυμα 6 ετών.

Πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια που με μεγάλη αξιοπρέπεια η μητέρα προσπάθησε να συγκεντρώσει τα χρήματα και να καλύψει αυτή την ανάγκη για το γιο της, χωρίς να βγει στη δημοσιότητα. Αποφεύγοντας μάλιστα η ίδια να δώσει στη δημοσιότητα αριθμό τραπεζικού λογαριασμού για να μην θεωρηθεί ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση. Όμως η κοινωνία αντέδρασε, τα τηλεφωνήματα που δέχτηκαν τα Νέα της Λέσβου, ιδιαίτερα από το απόγευμα της Τετάρτης μέχρι και χθες το απόγευμα ήταν δεκάδες και μάλιστα ήδη κάποιοι αναγνώστες  επισκέφθηκαν την οικογένεια στο σπίτι τους και παρέδωσαν ποσά της τάξης των 100 ευρώ. Στις 17:00 χθες επικοινώνησε άλλος ένας αναγνώστης δηλώνοντας διατεθειμένος να συμπληρώσει το ποσό των 1.500€ αν δεν έχει συμπληρωθεί, ενώ δεκάδες πολίτες επικοινώνησαν με τη μητέρα ζητώντας αριθμό λογαριασμού για να καταθέσουν χρήματα. 

Η 41χρονη ζήτησε χθες από τα Νέα της Λέσβου να είμαστε παρόντες όταν η ίδια θα μεταβεί σε Μηχάνημα Αυτόματων Συναλλαγών για να ενημερωθεί για το ποσό που είχε συγκεντρωθεί, κάτι που φυσικά αρνηθήκαμε καθώς δεν είναι αυτός ο δικός μας ρόλος. Η ίδια δεσμεύτηκε ότι σήμερα θα μας ενημερώσει για το ποσό που έχει συγκεντρωθεί για να ενημερώσουμε και εμείς από την πλευρά μας την τοπική κοινωνία. 

Όπως είπε «θα σας ενημερώσω για το ποσό που κατατέθηκε συνολικά και εσείς με τη σειρά σας να ενημερώσετε τον κόσμο για τον οποίο δεν έχω λόγια να τους ευχαριστήσω, τα τηλεφωνήματα που έχω δεχθεί είναι δεκάδες. Κάποιος συμπολίτης έφερε και τρόφιμα στο σπίτι για τα παιδιά, τον ευχαριστώ, είναι πολύ λίγο να το πω, δεν έχω λόγια, ευχαριστώ από την καρδιά μου όλους αυτούς τους ανθρώπους που έκαναν τον κόπο να επικοινωνήσουν μαζί μου και μόνο τα λόγια και η στήριξή τους είναι για μας μεγάλη παρηγοριά. Κάνουμε μία προσπάθεια, όπως θα έκανε η κάθε μάνα για το γιο της για να βάλουμε στον Μπάμπη μου ένα πρόσθετο μέλος και να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του, να τον βλέπουμε όρθιο εμείς, αλλά και τα δικά του τα παιδάκια και σε αυτή μας την ανάγκη η κοινωνία της Μυτιλήνης και της Λέσβου είναι δίπλα μας. Πραγματικά ευχαριστώ τον κάθε έναν από αυτούς τους ανθρώπους, τους περισσότερους δεν τους γνωρίζω. Τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Ο θεός να τους ανταμείψει γι’ αυτή τη βοήθεια που μας έκαναν».

Είναι ενδεικτικό ότι αναγνώστης της εφημερίδας μάς παρέδωσε χθες το πρωί ένα δέμα για βοήθεια της οικογένειας, το οποίο έχουμε κρατήσει στα γραφεία των Νέων της Λέσβου και η μητέρα ενημερώθηκε για να το παραλάβει εντός των ημερών. Άλλη μια αναγνώστρια εκδήλωσε ενδιαφέρον να μεσολαβήσει έχοντας κάποιες γνωριμίες σε Κέντρο Αποκατάστασης, ώστε να μπορέσει με το νέο μέλος ο Μπάμπης να περπατήσει το συντομότερο δυνατό όσο πιο φυσιολογικά γίνεται. 

Προφανώς εάν η οικονομική βοήθεια υπερβαίνει τα 1.500 ευρώ, που αυτό είναι πιθανό, τα υπόλοιπα χρήματα θα διατεθούν για το ταξίδι της οικογένειας στην Αθήνα και για άλλες ανάγκες των παιδιών, καθώς όπως γράφαμε και στο χθεσινό μας ρεπορτάζ και είναι μία φράση που μας την είπε παλιά τους γειτόνισσα, τα δυο παιδιά μοιράζονταν την ίδια σχολική τσάντα θέλοντας με αυτή τη φράση να αναδείξει την οικονομική τους στενότητα.

Η κοινωνία της Λέσβου έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι έχει ψυχικά αποθέματα για τον πλησίον που έχει ανάγκη και αυτό, τελικά, είναι που χαρακτηρίζει τον τόπο μας: Η αλληλεγγύη στην πορεία της  Λέσβου είναι γραμμένη με κεφαλαία γράμματα.


ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

 Το δικό μας ευχαριστώ

Δεν είναι μόνο το ευχαριστώ της μητέρας του Μπάμπη, η οποία με αξιοπρέπεια προσπαθεί να στηρίξει το γιο της, οφείλουμε και εμείς το δικό μας ευχαριστώ σε όλους εσάς τους αναγνώστες μας για την ανταπόκρισή σας. Έναν προς έναν όλους όσοι επικοινωνήσατε με τα Νέα της Λέσβου και μπορεί να μην ρωτήσαμε τα στοιχεία σας, οφείλουμε όμως αυτό το μεγάλο ευχαριστώ.

Ας μας επιτραπεί επίσης να ευχαριστήσουμε τον εφημέριο του Αγίου Θεράποντα, π. Αθανάσιο, που από την πρώτη στιγμή μας ενημέρωσε ότι είναι έτοιμος αν δεν συγκεντρωθεί το ποσό να ξεκινήσει και εκείνος προσπάθεια στην εκκλησία. 

Να ευχαριστήσουμε τον Συνεταιρισμό Κάπης που διά του διευθυντή του, Χρήστου Ψαραδέλλη, ήταν ο πρώτος που αντέδρασε για να συμβάλλει, την οικογένεια (τυροκομείο) Βαρδαξή, την πρώην Κοινοτάρχη Αγιάσου Διαμάντω Ρουγκέλλη (και έχει σημασία το πρώην!), την κ. Ζάννα Κυρατζή από το Σκαλοχώρι και τον πρόεδρο του ΤΕΕ Στρατή Μανωλακέλλη, όπως και τον επιχειρηματία κ. Στεριανό, που πρωί-πρωί χθες βρέθηκε στα γραφεία της εφημερίδας μας για να πάρει τα τηλέφωνα της οικογένειας.

Τα παραπάνω πρόσωπα που θα εκπλαγούν σήμερα δυσάρεστα που θα δουν δημοσιευμένα τα ονόματά τους γιατί ζήτησαν ανωνυμία, εμείς όμως θέλουμε η κοινωνία να ξέρει, καθώς είναι τα περισσότερα ίσως γνωστά πρόσωπα μαζί με τις δικές σας επικοινωνίες των δεκάδων καθημερινών πολιτών που μας ζητήσατε τα στοιχεία της οικογένειας τηλεφωνικά και δεν σας γνωρίζουμε για να σας ευχαριστήσουμε ονομαστικά. Όπως επίσης οι υπάλληλοι του Δήμου Μυτιλήνης πρωί-πρωί χθες σε επικοινωνία τους με τα γραφεία των Νέων της Λέσβου, όλοι δείξατε το μεγαλείο της ψυχής σας να σταθείτε δίπλα σε αυτή την οικογένεια. 

Τέλος, ένα ακόμα ευχαριστώ στη δημοσιογράφο της ΕΡΤ Αναστασία Σπυριδάκη για την ανθρωπιά της (η οποία την κάνει χρόνια τώρα να ξεχωρίζει και στον τόπο και το χώρο μας) καθώς και στον άγνωστο εκείνο επαγγελματία οδηγό που επικοινώνησε κλαίγοντας από την άλλη άκρη της γραμμής, ζητώντας τα στοιχεία της οικογένειας. Αν το καλοσκεφτεί κανείς, είναι ευλογία που ζει κανείς στη Λέσβο, ανάμεσα στους ανθρώπους της και το βέβαιο είναι ότι σύντομα ο Μπάμπης θα σταθεί ξανά όρθιος.

 

πηγη:

https://nealesvou.gr/

Μοιράσου το άρθρο!