Κοινωνία

10/09/2016 - 12:55

Μυτιλήνη: γεννήθηκε 7 μηνών μέσα στο "Χαμόγελο"

&n

bsp;

Απόγευμα Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου 2016  και η κινητή μονάδα από το "Χαμόγελο του Παιδιού" έλαβε  κλήση από το ΕΚΑΒ στην Μυτιλήνη για τη μεταφορά μιας 25χρονης εγκύου από τη Συρία προς το Βοστάνειο νοσοκομείο.

 
Αν και μόλις 7 μηνών έγκυος, το μωρό γεννήθηκε πρόωρα μέσα στην κινητή ιατρική μονάδα εντατικής θεραπείας για νεογνά και παιδιά! Το διασωστικό πλήρωμα από το "Χαμόγελο" ανταπεξήλθε επάξια στο περιστατικό και παρέδωσαν τη μαμά με το μωρό της στο μαιευτικό τμήμα του νοσοκομείου!
 
Το μωρό βρίσκεται τώρα στα έμπειρα χέρια των υπέροχων γιατρών με τους οποίους έχει συνεργασία το "Χαμόγελο" και του προσφέρουν τη φροντίδα που χρειάζεται!
 
Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες του οργανισμού «Το Χαμόγελου του Παιδιού» ειδικεύονται κυρίως στις διακομιδές παιδιών και νεογνών. Δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας με αφετηρία την Αθήνα από το 2003 και τη Θεσσαλονίκη από το 2008. Η δράση τους όμως δεν περιορίζεται μόνο στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη αλλά επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα μερικές φορές ακόμη και στο εξωτερικό. Στελεχώνονται από κατάλληλο και εξειδικευμένο προσωπικό (Πιστοποιημένοι Διασώστες Ε.Κ.Α.Β.) αναλαμβάνοντας την ασφαλή, αξιοπρεπή και ευχάριστη μεταφορά των μικρών μας φίλων. Τους τελευταίους μήνες μια τέτοια μονάδα υπάρχει και στη Μυτιλήνη.

Μοιράσου το άρθρο!