Κοινωνία

21/08/2013 - 05:59

Μυτιλήνη: πυροβόλησε από το μπαλκόνι του τα σκυλιά - Στον Εισαγγελέα ο δράστης

Τ

ις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτη 20/8/2013, ο Γ.Τ., κάτοικος Μυτιλήνης, έβγαλε το θηλυκό σκυλί του για βόλτα στην περιοχή Επάνω Σκάλα, μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης. Το ζώο πλησίασε και ένα αρσενικό αδέσποτο σκυλί της γειτονιάς και άρχισε να το μυρίζει. Ξαφνικά από το μπαλκόνι παρακείμενης πολυκατοικίας εμφανίστηκε ο 55χρονος Ι.Μ., κάτοικος Μυτιλήνης, και πυροβόλησε ανεπιτυχώς κατά του αδέσποτου. Ενώ τα δύο ζώα έτρεξαν να κρυφθούν (ευτυχώς χωρίς να τραυματιστούν) και ο Γ.Τ. καλύφθηκε φοβούμενος για τη σωματική του ακεραιότητα, ο δράστης  στη συνέχεια έστρεψε το όπλο του προς μπαλκόνι της οικίας του του Γ.Τ, στην απέναντι πλευρά του δρόμου, όπου βρισκόταν ένα δεύτερο σκυλί , ένα ημίαιμο αρσενικό σκυλάκι 5,5 μηνών περίπου. Το ζώο χτυπήθηκε στο λαιμό, του παράσχεται η κατάλληλη κτηνιατρική φροντίδα αλλά βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.
 
Κατόπιν καταγγελίας του ιδιοκτήτη των δύο ζώων, ο δράστης Ι.Μ. συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου και φέρεται να έχει ομολογήσει την πράξη του στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν. Σήμερα, Τετάρτη 21/8/2013 και ώρα 11.30, θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα.

 

Το Δελτίο της Αστυνομικής Δ/νσης Λέσβου.... με αρκετές ώρες καθυστέρηση

Συνελήφθη, χθες (20-08-2013) το βράδυ στη Μυτιλήνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ένας 56χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας «Περί προστασίας ζώων συντροφιάς».

Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας στη Μυτιλήνη, ο 56χρονος πυροβόλησε με αεροβόλο όπλο και τραυμάτισε στο λαιμό, το σκύλο ενός 48χρονου ημεδαπού, ενώ όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, λίγο νωρίτερα, είχε πυροβολήσει ανεπιτυχώς, κατά ενός ακόμη αδέσποτου σκύλου.

Το αεροβόλο όπλο κατασχέθηκε, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

 


 

 

Επίσης διαβάστε το περιστατικό που έγινε πριν μερικές μέρες στην Καλλονή:

 

Βίντεο ντοκουμέντο: δολοφόνος ζώων στην Καλλονή Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!