Κοινωνία

09/10/2011 - 10:52

Ο Αντώνης Σουλακέλης αγαπάει τη Λέσβο...!!!

Υπάρχουν άνθρωποι που λατρεύουν την ιδιαίτερη πατρίδα τους και το δείχνουν με τις πράξεις τους. Που επειδή η ζωή τους ανάγκασε να ζουν μακριά της, εκείνοι πήραν την πατρίδα κοντά τους. Την έβαλαν στις καρδιές, αλλά και στην καθημερινότητά τους.

Μια χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο Αντώνης Σουλακέλης, που δεν αρκέστηκε στη δημιουργία του συλλόγου «Νήσος Λέσβος-ο Άγιος Ταξιάρχης Μανταμάδου», αλλά έχει καθιερώσει γιορτές που διαφημίζουν τη φυσική ομορφιά και την παράδοση του όμορφου νησιού της Λέσβου. Μια από αυτές είναι η γιορτή «ούζου και σαρδέλας», που, παραδοσιακά, διοργανώνει, κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, στον Κόκκινο Μύλο . Φέτος τα δύο παραδοσιακά προϊόντα της Λέσβου γιόρτασαν,  στο γνωστό μέρος, δηλαδή στο .τριγωνάκι που δημιουργεί η Λεωφόρος Φιλαδελφείας, με την οδό Αγίου Κωνσταντίνου.Και φυσικά τα τίμησαν δεόντως οι μερακλήδες που φτάνοντας στο τσακίρ κέφι χόρεψαν κιόλας, ακολουθώντας το παράδειγμα του χορευτικού που είχε κληθεί για την περίσταση.

Ο Αντώνης δεν μίλησε για τις δυσκολίες του εγχειρήματος. Τόσα χρόνια έχει μάθει να αντιμετωπίζει, αγόγγυστα, τις αντιξοότητες. Σαν σωστός οικοδεσπότης, καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους ευχόμενος καλή διασκέδαση για να επισημάνει στην συνέχεια την ανάγκη ύπαρξης των συλλόγων σαν τον ΤΑΞΙΑΡΧΗ, έτσι ώστε με μια διαρκή και οργανωμένη προσπάθεια, ΟΛΩΝ μαζί, να διατηρούνται τα ήθη και έθιμα και η λαϊκή παράδοση όχι μόνο των ιδιαίτερων πατρίδων, αλλά και ολόκληρης της χώρας, σαν αντιστάθμισμα στην παγκοσμιοποίηση.

Πρόσθεσε ακόμα ότι ή παρουσία αλλά και η συμμετοχή του κόσμου στη γιορτή, δείχνει την ανάγκη, ιδιαίτερα μέσα σε αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο, να ξαναβρεθούν οι άνθρωποι μεταξύ τους, καθώς η αποξένωση είναι κύριο χαρακτηριστικό της εποχής μας. Κι επειδή από μια εκδήλωση δεν πρέπει να λείπουν και τα κοινωνικά μηνύματα, ο Σουλακέλης φρόντισε να τιμήσει το Δαμιανό Σεβαστιάδη, ένα παιδί από τον Κόκκινο Μύλο, που έκανε περήφανη την πόλη των Αχαρνών, κατορθώνοντας να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης, αθλητών με κώφωση.

http://menidiatis.blogspot.com/

Μοιράσου το άρθρο!