Κοινωνία

01/02/2016 - 16:16

O φιλόξενος Μεσότοπος

Αν θέλουμε να ξεχωρίσουμε ένα χωριό της Λέσβου που φημίζεται για τη φιλοξενία και τους ανθρώπους του τότε σίγουρα η πρώτη σκέψη είναι ο Μεσότοπος.

 
Και αυτή τη  ξεχωριστή φιλοξενία είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν  οι φίλοι του Πεζοπορικού Συλλόγου Ορειάς (πάνω από 50 άτομα) την Κυριακή 31 Ιανουαρίου.  Μια όμορφη περιπατητική διαδρομή από το Μεσότοπο  προς την παραλία Ποδαρά  και από εκεί προς το Ταβάρι.  Οδηγός ήταν ο Ανδρέας ΠΙΤΣΑΣ (φώτο 3) από το Μεσότοπο.   
 
Ο Ανδρέας δεν αρκέστηκε μόνο στο να οδηγήσει τους πεζοπόρους στη μαγευτική διαδρομή. Μετά το τέλος της πεζοπορίας ο "Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Μεσοτόπου" είχε ετοιμάσει υπέροχα εδέσματα με τα κρεατικά να αποτελούν ευγενική προσφορά του Ανδρέα. Ο νεαρός κτηνοτρόφος αποδείχτηκε όχι μόνο φιλόξενος αλλά και γενναιόδωρος. 
 
Τα μέλη του Γυναικείου Συνεταιρισμού (φώτο 4)  με το χαμόγελο τους και την εκλεκτή τους κουζίνα δεν άφησαν κανέναν παραπονούμενο. 
 
Αλλά η φιλοξενία είχε και συνέχεια.  Η ομάδα «Θεραπευτικό KARAOKE» από το Μεσότοπο ανέλαβε τις μουσικές επιλογές. Και το γλέντι απογειώθηκε.
 
Σε όλους έκανε εντύπωση για άλλη μια φορά η φιλοξενία και η ζεστασιά των ανθρώπων του Μεσοτόπου.

Μοιράσου το άρθρο!