Κοινωνία

13/11/2017 - 11:51

Οι Πρόσκοποι στα βουνά και στις θάλασσες της Λέσβου

&n

bsp;

Δεκάδες παιδιά μέλη των Προσκοπικών Συστημάτων της Λέσβου πέρασαν μοναδικές στιγμές το Σαββατοκύριακο στα βουνά και τις θάλασσες του νησιού.

Στη μοναδική ορεινή φύση του λεσβιακού Ολύμπου, οι Ανιχνευτές της Μυτιλήνης πήγαν στο μαγευτικό Ασώματο όπου λειτουργεί το Προσκοπικό Περιβαλλοντικό Εκπαιδευτικό Κέντρο. Πραγματοποίησαν την τακτική τους Σύνοδο προγραμματισμού και μια δράση κοινωνικής προσφοράς που περιλάμβανε τον ευπρεπισμό του περιβάλλοντος χώρου του παρεκκλησίου του Αγίου Αθαασίου στην είσοδο του χωριού. Την Κυριακή πραγματοποίησαν και μια μοναδική βόλτα στις πλαγιές του Λεσβιακού Ολύμπου ως τους Αγίους Αναργύρους.
 
Με την βοήθεια της Πορτογαλικής Ακτοφυλακής (Policia Maritima Porugal) που επιχειρεί στο νησί με έδρα το Μόλυβο, οι Πρόσκοποι της Ομάδας του 5ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας έζησαν μια περιπέτεια που θα τους μείνει αξέχαστη. Ταξιδέψαμε στο Αιγαίο, «πέταξαν» πάνω από τα κύματα με τα ταχύπλοα σκάφη της Ακτοφυλακής και «προσγειώθηκαν» Στη Σκάλα Συκαμνιάς γνωρίζοντας τη μοναδική ακτογραμμή της βόρειας Λέσβου και τα χωριά της.
 
Βαθειά στα βουνά πάνω από τη Θερμή περπάτησαν οι Πρόσκοποι της Ομάδας του 2ου Συστήματος Προσκόπων Μυτιλήνης. Εξερεύνησαν το άγνωστο σπήλαιο του Αγίου Φιλίππου και γνώρισαν τα μυστικά και την ομορφιά της γνώσης της ζωής στην ύπαιθρο.
 
Και τα καλύτερα έρχονται…

Μοιράσου το άρθρο!