Κοινωνία

12/12/2014 - 13:51

Όλα είναι έτοιμα! Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στη Μυτιλήνη

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι ο Δήμαρχος Λέσβου,για το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εορταστικών εκδηλώσεων, εκθείασε τη δράση και την προσφορά των εθελοντικών ομάδων,αποδεικνύοντας ότι δεν εξέλειψε στην προσπάθεια αυτή η διάθεση της προσφοράς και ότι αν θέλουμε, μπορούμε όλοι να συμβάλλουμε με τον τρόπο μας στη βελτίωση της εικόνας, όχι μόνο της Μυτιλήνης, αλλά ολόκληρου του νησιού.
- «Θελήσαμε να δώσουμε την πρωτοβουλία αυτή στους εθελοντές, επιδιώκοντας τόνωση ψυχολογική, ανάταση και αλλαγή της καταβαραθρωμένης ελληνικής ψυχής», δήλωσε ο Σπ. Γαληνός,ο οποίος αναφέρθηκε και στο συνολικό κόστος των εκδηλώσεων, που ισοδυναμεί με 40 χιλ. ευρώ για την αγορά του εορταστικού διάκοσμου σε όλες της ΔΕ του νησιού.
 Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στην εκδήλωση της 30ης Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας, σε συνεργασία με το Παν. Κύπρου.
Μια βραδιά σύγχρονης κλασικής μουσικής, με έργα της συνθέτιδος Α. Καραμεσίνη, σε ποίηση σύγχρονων Ελλήνων και Κύπριων ποιητών.
Ευελπιστεί μάλιστα, ότι η εκδήλωση αυτή θα γίνει η αρχή μιας ευρύτερης συνεργασίας και η διερεύνηση σχέσεως με άμεσο όφελος για το νησί μας.
Παρόντες στην παρουσίαση του εορταστικού προγράμματος, εκτός του Δημάρχου, ο Κ. Αστυρακάκης, ο Πρόεδρος της ΔΕ Μυτιλήνης Π. Πίτσιος, η Αντιδήμαρχος Α. Ιωσηφέλλη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μ. Ταμβακέλλης, η εκπρόσωπος των εθελοντών Αντωνίου Σπέντζα Χρύσα και ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Η Επάνω Σκάλα».
Να σημειώσουμε ότι λόγοι ανωτέρας βίας, ανάγκασαν τους διοργανωτές ν' αλλάξουν την ημερομηνία έναρξης των εορταστικών εκδηλώσεων, με τον φωτισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην αρχή της Ερμού από το Δήμαρχο,και αντί για σήμερα στις 6:30 το απόγευμα, η εκδήλωση μετατίθεται τη Δευτέρα στις 7:30 το απόγευμα,υπό τους ήχους χριστουγεννιάτικων τραγουδιών, πλούσιου χορευτικού προγράμματος και με τη συνοδεία ζεστού κόκκινου αρωματικού κρασιού.
Δεν θα λείψουν οι εκπλήξεις.
 
εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ
 
Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα

 

Μοιράσου το άρθρο!