Κοινωνία

06/10/2011 - 14:07

Οριστικό το κλείσιμο των υποκαταστημάτων IKA στη Λέσβο

Εμμένει στη θέση της η διοίκηση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ για την αναστολή λειτουργίας 5 διοικητικών παραρτημάτων στα νησιά μας από την 1η Νοέμβρη. Τα υποκαταστήματα που κλείνουν είναι τα ακόλουθα: Πολιχνίτου, Μήθυμνας, Παπάδου, Πλωμαρίου στη Λέσβο και του Ευδήλου στην Ικαρία. Κριτήρια για την αναστολή λειτουργίας ενός παραρτήματος είναι ο αριθμός ασφαλισμένων και εργοδοτών  που εξυπηρετεί, οι διοικητικές πράξεις που διεκπεραιώνει, ο αριθμός των υπαλλήλων που απασχολεί κ.α.

Ο Υποδιοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Διονύσης Πατσούρης δήλωσε στην ΕΡΑ Αιγαίου: «Τα τελευταία χρόνια οι διοικητικές πράξεις που απαιτούν την επίσκεψη σε κάποιο παράρτημα έχουν μειωθεί σημαντικά, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα εξυπηρέτησης μέσω ΚΕΠ και τραπεζών. Κατανοούμε τις αντιδράσεις που οφείλονται και σε συναισθηματικούς λόγους. Στο μέλλον αν αλλάξουν τα δεδομένα θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των καταστημάτων».

Την αντίδραση των εργαζομένων και των ασφαλισμένων εξέφρασε μιλώντας στο σταθμό μας ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάμου Νίκος Λαρδάς αναφέροντας πως: «στην περιοχή του Ευδήλου εξυπηρετείται σημαντικός αριθμός ασφαλισμένων, ενώ η απόσταση από τον Άγιο Κήρυκο σε συνδυασμό με το κακό οδικό δίκτυο θα επιφέρει τεράστια ταλαιπωρία σε πολύ κόσμο».

πηγη: ΕΡΑ

Μοιράσου το άρθρο!